Ontdek Bristol met deze virtuele tours

Redactie Lonely Planet

Hoewel alle bezienswaardigheden in Bristol zijn gesloten in verband met het coronavirus, kun je de rijke geschiedenis van de stad nu ervaren vanuit je luie stoel met deze virtuele rondleidingen.

Cultuurliefhebbers en reizigers kunnen het erfgoed van Bristol, de beroemde street art van Banksy, galerijen, historische musea en topattrattracties online ontdekken met deze virtuele rondleidingen, podcast en afspeellijsten.

1. Banksy street art tour 

Bristol staat wereldwijd bekend om de levendige street art, met politieke satire die veel van de muren siert. Ga op een virtuele Banksy-tour en bekijk de prachtige muurschilderingen van de anonieme straatartiest vanaf je telefoon, waar je ook bent in de wereld (download hier de Android-versie). In de app vind je ook zijn Valentine-stuk uit 2020, artikelen met foto's over de Banksy vs Bristol Museum-show en zijn tentoonstelling in Weston-Super-Mare, Dismaland.

2. Bristol Museum en Art Gallery

Een andere manier om een ​​Banksy vanuit huis te bekijken, is door naar de virtuele rondleiding door het Bristol Museum en de Art Gallery te gaan, waar je Banksy's 'Paintpot Angel' en de galerijen van Egypte en Assyrië van het museum kunt zien.

3. SS Great Britain 

Het iconische Victoriaanse luxeschip Brunel, SS Great Britain, is de bekroonde attractie van Bristol. Met hun virtuele tour kun je 'ronddwalen' op de scheepsdekken en meer te weten komen over dit baanbrekende schip dat de wereld heeft veranderd.

4. Podcast van Bristol History

Ontdek de podcast van Bristol History, in samenwerking met het lokale tijdschrift Bristol Cable. De podcast bevat verschillende afleveringen en interviews waarin de geschiedenis van de stad wordt geschetst, waaronder de rol van de Caraïbische migratie in de stad, de dag van de verkiezingen in het 18e-eeuwse Bristol, de natuurlijke geschiedenis van de West Country, de overzeese handel in Bristol in de geschiedenis, straatkunst en nog veel meer Bristoliaanse onderwerpen om te ontdekken vanaf je bank.

5. Kathedraal van Bristol

De prachtige, historische kathedraal van Bristol kwam in 1140 op de voorgrond toen Robert Fitzhardinge de abdij van Sint-Augustinus oprichtte. Je kunt nog steeds de spectaculaire glas-in-loodramen van de kathedraal zien en meer te weten komen over de geschiedenis ervan via hun online tour.

Openingsbeeld: rafalkrakow / iStock