Onderzoek: dit zijn de 10 mooiste landen ter wereld

Redactie Lonely Planet

Schoonheid is natuurlijk subjectief, maar dat houdt analisten niet tegen om data op rij te zetten om te bepalen welke landen het mooist zijn. Lees hier wat de mooiste landen ter wereld zijn!

Voor het onderzoek hebben de analisten een paar categorieën bedacht waarin een land kan scoren op het gebied van natuurpracht: het aantal vulkanen, prominente bergen, koraalriffen, beschermde gebieden, de lengte van de kustlijn, tropisch regenwoud en gletsjers. Door deze op te tellen zijn ze tot een zo objectief mogelijke score gekomen. 

Ranking

Op nummer 1 in de lijst staat Indonesië: dankzij de 17.000 eilanden, 50.000 kilometer aan kustlijn en meer dan 50.000 vierkante kilometer koraalrif, wint Indonesië het met een eindstand van 7,77. Veel reizigers weten Bali te vinden dankzij de prachtige kusten met koraalriffen, maar op Sumatra en Kalimantan vind je tropische bossen met onder andere orang-oetans en UNESCO-genoteerd Komodo National Park. 

De tweede plek is voor Nieuw Zeeland met een score van 7,27. Dankzij de glooiende heuvels, prachtige bergtoppen en een kustlijn van meer dan 15.000 kilometer verdient het de tweede plek. Ook zijn er meer dan 15.000 gletsjers in het land, wat de score ook zeker een stukje opdrijft. Het is niet voor niets dat films als The Lord of the Rings hier zijn opgenomen!

Nummer drie is Colombia, mede dankzij de lange kustlijn. Daarnaast huisvest Colombia een deel van de Andes en de Amazone, waardoor het land op een score van 7,16 komt. 

Lees ook: Ontmoet draken in Komodo National Park, Indonesië

De lijst

De top 10-lijst is als volgt. Bekijk de volledige lijst van de 50 mooiste landen hier

  1. Indonesië
  2. Nieuw-Zeeland
  3. Colombia
  4. Tanzania
  5. Mexico
  6. Kenia
  7. India
  8. Frankrijk
  9. Papoea-Nieuw-Guinea
  10. Comoren

Helaas haalden Nederland en België de lijst niet, maar Europese landen Italië (16), Noorwegen (21), Griekenland (37), IJsland (43), Zwitserland (46) en Zweden (50) haalden wel de lijst.

Openingsbeeld: joakimbkk/iStock