'No Time to Die': bestemmingen in 007-stijl

Redactie Lonely Planet

De première van de nieuwe James Bond-film werd zo’n anderhalf jaar uitgesteld, maar inmiddels hebben vele bioscoopbezoekers de 25ste film in de serie kunnen bekijken. 

In eerdere Bond-films zag je 007 al in alle uithoeken van de wereld, en de nieuwste film doet daar zeker niet voor onder. Dit zijn de plekken waar je zeker heen wilt gaan na het zien van ‘No Time To Die’. 

Port Antonia, Jamaica

Bond 25 begint met de special agent die aan het genieten is van zijn pensioen totdat hij weer wordt opgeroepen om zijn rol als geheime spion aan te nemen. Dit speelt zich af in Jamaica in de GoldenEye, een luxe resort dat ooit bezit was van oervader van Bond, Ian Fleming. 

Je hoeft gelukkig geen geheim agent te zijn om bij GoldenEye te verblijven, hoewel een goedgevulde portemonnee wel handig kan zijn. Fleming overleed in 1964 al, maar zijn meubilair staat nog steeds in The Fleming Villa, dus bezoekers kunnen nog steeds neerstrijken in de zetel waar de avonturen van James Bondboeken werden bedacht en opgeschreven. 

Hammersmith Bridge, Londen

Het is natuurlijk geen geheim dat Bond Brits is, en dus is Londen een voor de hand liggende locatie in de film. In de rol van 007 zien we Daniel Craig - voor het laatst - op allerlei plekken in Londen, waaronder Hammersmith Bridge, een van de bruggen die de twee oevers van de Theems met elkaar verbindt.
Ga op James Bond-tour langs allerlei filmlocaties in de stad waarna je in stijl de dag afsluit met een Martini … shaken, not stirred. 

De waterval van Gasadalur op de Faeröer. Mlenny/iStock

De Faeröer 

Een van de spectaculaire filmlocaties van No Time To Die is de eilandengroep Faeröer. De 18 eilanden zijn met groene heuvels een paradijs voor wandelaars. Als je op Kalsoy bent, ga dan zeker voor een klim naar de Kallur-vuurtoren voor prachtige panorama’s over de Atlantische Oceaan. 

Matera, Italië

In de laatste paar films wordt Bond vaak in Italië gespot, en meer specifiek in Matera, een klein stadje in het zuiden van het land. De plaats staat naast iconische uitzichten die je op het witte scherm kunt terugzien, bekend om grotten die zich in de bergen bevinden. De plaats staat hiermee zelfs op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. En je kunt dit van heel dichtbij meemaken, bijvoorbeeld in een grothotel

Openingsbeeld: bluejayphoto/iStock