Nieuwe reisorganisatie verbindt vrouwen door groepsreizen

Redactie Lonely Planet

Een nieuw reisbureau is gestart in het Verenigd Koninkrijk dat tours aanbiedt aan solo reizende vrouwen. Elle Voyage wil meer vrouwen laten reizen en organiseert daarom groepstours voor degenen die de wereld willen zien, maar geen reismaatje hebben om mee te nemen.

Oprichter van het reisbureau is Dawn Simone (53) uit Southgate in Londen, die vorig jaar besefte dat er een duidelijke behoefte was aan een all-women reisorganisatie. Elle Voyage biedt een verscheidenheid aan korte reizen, weekendjes weg en lange rondreizen over de hele wereld. Tijdens elke reis gaan er niet meer dan 12 vrouwen mee en de groep wordt zorgvuldig samengesteld door een team experts. Vrouwen die deelnemen aan de tour kunnen op een veilige, inclusieve en plezierige manier samen reizen. 

De eerste trips vertrekken in mei en tot nu toe zijn de reacties positief. Voordat de reis start, leren de vrouwen elkaar alvast kennen in een besloten Facebookgroep. Ook is er een welkomstdiner op de eerste avond. Dawn vertelt dat afgezien van het veiligheidsprobleem voor alleenreizenden vrouwen ook eenzaamheid een factor kan spelen. ‘Ik denk dat we ons als mensen verbonden willen voelen, en vrouwen nog wel meer dan mannen. Het gevoel van kwetsbaarheid lijkt een enorme barrière te vormen.’ 

Kijk hier voor meer informatie over Elle Voyage tours. 

Openingsbeeld: pixdeluxe / iStock