Nieuwe reis: The Balkan Trail

Redactie Lonely Planet

Droom jij van een waanzinnige meerdaagse wandeltocht, maar weet je niet hoe je dat in je eentje aan moet pakken? Dan is The Balkan Trail misschien wel dé reis voor jou!

The Peaks of the Balkan behoort tot de mooiste wandelroutes ter wereld. De grensoverschrijdende tocht brengt je langs ongerepte berglandschappen, door authentieke dorpjes en laat je kennismaken met de bijzonder gastvrije bevolking van de drie landen die je aandoet: Albanië, Kosovo en Montenegro. Stuk voor stuk prachtige plekken, maar niet het makkelijkste gebied om als niet al te ervaren wandelaar in je eentje te doorkruisen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want met de nieuwe The Balkan Trail-reis word je door enthousiaste Nederlandstalige gidsen begeleid op een zevendaags avontuur door de Balkan. (€490 excl. vluchten; thebalkantrail.com).

Gewapend met een trailboek, GPS-tracker en een goede basisconditie begin je aan de (in totaal ongeveer 75 kilometer lange) route, in een groepje of zelfstandig. Overnachten doe je in een tentje op prachtige plekken in de natuur en voor de echte Balkan-experience boek je er de Balkan Trail Meals bij. Ontbijt, lunchpakket en diner worden dan geregeld door de eigenaren van de plekken waar je overnacht. Een fijne manier om de cultuur en de locals nog beter te leren kennen.

Openingsbeeld: The Balkan Trail