Nieuwe populaire locatie voor Game of Thrones-fans in Spanje

Redactie Lonely Planet

Het is inmiddels een gegeven dat elke locatie ter wereld die in de serie Game of Thrones wordt gebruikt, een populaire toeristische bestemming wordt. Dat is nu ook het geval voor het eiland San Juan de Gaztelugatxe, dat in het laatste seizoen te zien was. 

San Juan de Gaztelugatxe in het Baskenland in Spanje werd afgelopen seizoen de nieuwe aanvulling op de filmlocaties van de serie en toeristen komen er dan ook graag op af. Het rotsachtige eiland met een geweldige kronkelende hoge trap werd door de show omgetoverd tot Dragonstone, het ouderlijke huis van de Mother of Dragons, Daenerys Targaryen. 

Het eiland was altijd al een populaire bestemming in de regio, maar Game of Thrones-fans zorgen voor een extra impuls in de bezoekersaantallen. De nabijgelegen stad Bermeo maakt ook gebruik van de show om bezoekers te trekken en heeft zelfs een website die reizigers toont waar de locaties zich bevinden. 

Alle belangstelling heeft wel voor wat bezorgdheid gezorgd. De lokale milieudienst houdt goed in de gaten hoe de locatie zo goed mogelijk in stand gehouden kan worden.

Bekijk ook het Instagramaccount van de Game of Thrones-fans @fangirlquest. 

Openingsbeeld: DieterMeyrl / iStock