Nieuwe hotspots om in 2019 te ontdekken

Redactie Lonely Planet

Er worden komend jaar wereldwijd fantastische nieuwe hotspots geopend. Ontdek vijf niet te missen reiservaringen voor 2019! 

Museum of the Future, Dubai

Ontdek de uitvindingen van morgen in een van de meest futuristische steden ter wereld: Dubai. Het Museum of the Future gaat eind 2019 open en er zullen designs en producten te zien zijn die we misschien binnen het komende decennium allemaal zullen gebruiken. Dit is het eerste toekomstmuseum ter wereld en het heeft een demonstratieruimte waar je nieuwe prototypes in actie kunt bekijken. Het gebouw wordt weer een architectonisch wonder en krijgt de vorm van een schitterende zilveren ovaal vol met Arabische kalligrafie. 

Uitkijktoren in Bangkok

De skyline van Bangkok wordt uitgebreid met een prachtige, kaarsvormige wolkenkrabber aan de oever van de Chao Phraya. De Bangkok Observation Tower wordt de hoogste uitkijktoren van Zuidoost-Azië (459m) en van bovenaf kun je de hele stad bekijken. Bovendien kun je binnen in de toren van alles leren over de Thaise cultuur en geschiedenis. Een deel van de opbrengsten gaat naar de lokale gemeenschap.

Het Vrijheidsbeeld | Foto: Eve81 / Shutterstock

Statue of Liberty Museum, New York

Lady Liberty krijgt haar eigen museum in New York City. Bezoekers kunnen er meer leren over haar geschiedenis, de constructie en de idealen die ze symboliseert. Vanuit het museum op Liberty Island zal je goed uitzicht hebben op de skyline van New York en natuurlijk op het beroemde beeld zelf. Er is tijd en ruimte om na te denken over het idee van vrijheid en de elementen die die vrijheid beschermen, zoals de vrije pers, verkiezingen en toegang tot onderwijs. Het museum zal gratis toegankelijk zijn.

Roe & Co Distillery, Dublin

Er is geen beter bewijs dat Ierse whiskey weer in de mode is dan dat ook het grote bedrijf Diageo, de eigenaar van Guinness, het opgepakt heeft. Ze zijn bezig om hun eigen versie te maken in de destilleerdersbuurt van Dublin en openen Roe & Co Distillery in de voormalige energiecentrale van Guinness. Naast de whiskeydestilleerderij staat er ook een bezoekerscentrum op de planning.

Klimaathuis, Oslo

Klimahuset in de Noorse hoofdstad Oslo wordt een plek waar het hele gezin kan leren over klimaatverandering door natuurlijke en menselijke oorzaken. Het centrum zet tevens aan tot duurzame actie om de verandering tegen te gaan. Er komt dagelijks een drukke activiteitenlijst met o.a. markten, debatten en films, een speelgedeelte voor kinderen en een paar zeer artistieke installaties.

Ontdek ook de top 10 landen om in 2019 te bezoeken!

Openingsfoto: Bangkok Observation Tower | The Chao Phraya River Tourism Association