Nieuwe functie Google Maps maakt een stad verkennen makkelijker

Redactie Lonely Planet
Nieuwe functie Google Maps maakt een stad verkennen makkelijker

Google heeft een functie in Google Maps aangekondigd die gebruikmaakt van augmented reality en die het verkennen van een nieuwe stad voor reizigers makkelijker moet maken.

Een nieuwe stad te voet verkennen is een geweldige manier om de bezienswaardigheden en geluiden van een nieuwe stad in je op te nemen, maar het kan soms moeilijk zijn om te weten welke richting je op moet. Google Maps is een grote hulp, maar als je niet zo goed bent in kaartlezen is het soms lastig in te schatten welke kant je in eerste instantie op moet en aan welke kant van de weg je je bevindt. De nieuwe functie Live View maakt gebruik van wereldwijde lokalisatie en augmented reality om je precies te laten zien waar je heen moet met behulp van pijlen en aanwijzingen.

Afbeelding: Google Maps

Het werkt als volgt: als je de wandelroute op Maps hebt laten uitstippelen, kies je voor ‘Live View’ onderaan het scherm en je wordt door de functie geleid. Het is de afgelopen maanden getest met Google’s Local Guides en Pixel community en wordt nu uitgebreid naar Android en iOS apparaten die ARCore en ARKit ondersteunen.

Meer informatie over apparaten die de nieuwe augmented reality-functie ondersteuren vind je hier.

Openingsbeeld: Erikona / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram