Nieuwe fietsroute van 420 km brengt je van Parijs naar de kust

Redactie Lonely Planet

Tijdens de pandemie proberen we allemaal wat meer naar buiten te gaan. Deze nieuwe fietsroute van 420 km langs de Seine is daarom een welkome aanvulling op het netwerk van Franse fietsroutes. La Seine à Vélo loopt van Parijs naar Le Havre en Deauville in Normandië, en fietsers kunnen langs de route het culturele, historische en industriële erfgoed van verschillende regio's ervaren.

De route gaat door Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Yvelines, Val-d'Oise, Eure, Seine-Maritime en Calvados. Hoogtepunten zijn onder meer de Notre-Dame van Parijs, het strand van Le Havre en Les Planches de Deauville, evenals een architectonische reis door de grote kathedralen van Parijs en Rouen, de Abbaye de Jumièges, het Château de Malmaison, Chateau de La Roche-Guyon en de Château Gaillard aux Andelys.

In samenwerking met France Vélo Tourisme is er een speciale website gelanceerd om fietsers gidsen en informatie over accommodatie, eten en andere diensten te bieden. Er is praktische informatie te vinden over de route, inclusief een splitsing van de etappes, compleet met kaarten en GPX en beschrijvingen van de moeilijkheid en toegankelijkheid.

De website beschrijft waar je langs de route lokale specialiteiten geproefd kunnen worden en helpt de sportievelingen onder te dompelen in het hart van de natuur op het platteland van Ile-de-France en Normandië. Het schetst ook de must-see locaties langs de route, waaronder Street Art Avenue langs het kanaal van Saint-Denis, waar kunstenaars ruimtes hebben overgenomen met hun werken.

Openingsbeeld: JJFarquitectos / iStock