Nieuw-Zeeland overweegt een vierdaagse werkweek om binnenlands toerisme te stimuleren

Redactie Lonely Planet

De toeristenindustrie in Nieuw-Zeeland zou een boost kunnen krijgen als een voorgesteld plan om van een vierdaagse werkweek en meer flexibiliteit op de werkplek groen licht krijgt. Het idee werd voorgesteld in een Facebook Live-video van de premier van het land, Jacinda Ardern, als een manier om de industrie te helpen herstellen na de COVID-19-pandemie.

Ardern zegt dat de regering over ideeën nadenkt om Nieuw-Zeelanders aan te moedigen om in het binnenland te reizen terwijl de internationale grensbeperkingen van kracht blijven. Ze onthulde dat 60% van de toeristenindustrie van het land wordt ondersteund door binnenlandse reizen. Een ander idee dat wordt overwogen, is om mensen extra vakantietijd te geven.

De uitvoering van een vierdaagse werkweek ligt uiteindelijk tussen de werkgevers en werknemers. Volgens de premier is er door COVID wel gebleken dat door de flexibiliteit van thuiswerken werknemers erg productief blijken. De regering van Nieuw-Zeeland heeft 400 miljoen dollar (223,68 miljoen euro) uitgetrokken om de steun aan de bredere toeristische sector te helpen heropenen. Er zijn grote bossen, bergen, meren, stranden en fjorden die het land tot een van de beste wandelbestemmingen ter wereld maken, en het staat bekend om de Great Walks. Als een vierdaagse werkweek en flexibiliteit van de werkplek realiteit worden, zijn er genoeg plekken en activiteiten waar lokale mensen van kunnen genieten.

Openingsbeeld: rudi_suardi / iStock