Nieuw leven in een ander land opbouwen? Overweeg deze bestemmingen

Redactie Lonely Planet

Rondreizen is gaaf, maar soms willen zelfs de meest doorgewinterde reizigers wat langer op bestemming blijven en er misschien zelfs gaan wonen en werken. Voor iedereen die hier wel eens aan denkt, zijn deze bestemmingen het overwegen waard.

Volgens HSBC Expat Explorer zijn dit de top 5 bestemmingen om voor langere tijd neer te strijken. Er is rekening gehouden met kwaliteit van leven, cultuur, kosten en meer.

Singapore

Singapore prijkt bovenaan de lijst. Het land doet het goed op het gebied van economie, familie en ervaringen. De ondervraagden geven aan dat hun inkomen is gestegen sinds ze hier werken, maar dat de werk-vrije tijd balans wel slechter is. Niet zo gek, aangezien ze in Singapore een vijf en een half-daagse werkweek kennen. Singapore is een goede plek om locals te ontmoeten, 95% geeft aan dat locals een onderdeel van hun vriendenkring zijn en 69% wist in minder dan een jaar te settelen.

De eindeloze buitensport mogelijkheden maken dat 56% van de ondervraagden fysiek actiever is geworden sinds ze hier zijn gaan wonen. | Foto: ActionAdventure / iStock

Nieuw-Zeeland

Waanzinnig Nieuw-Zeeland eindigt op de tweede plaats met de niet verassende reden dat mensen gek zijn op het leven hier. Maar liefst 60% van de mensen die hier naartoe is verhuisd zegt dat hun levenskwaliteit is verbeterd. Met de vele bergen, oceanen en bossen geeft 56% aan dat ze fysiek actiever zijn geworden sinds ze hier zijn gaan wonen.

De gemiddelde werkweek in Duitsland is 26 uur, een hoop vrije tijd dus, die je er leuk kunt besteden! | Foto: Serts / iStock

Duitsland

Als je emigreert om je werk-vrije tijd balans te verbeteren, overweeg dan Duitsland eens. Onze oosterburen kennen de kortste werkweek van de wereld met een gemiddelde van 26 uur. Volgens het onderzoek van HSBC zegt 71% van de mensen dat de werk-vrije tijd balans hier drastisch is verbeterd.

Canada is enorm gastvrij, een warm welkom is hier gegarandeerd. | Foto: Franckreporter / iStock

Canada

Canada wil rond 2020 een miljoen buitenlandse mensen aantrekken om te komen wonen en werken in dit prachtige land. Verwacht er dus een warm welkom, zelfs in de ijzige winterdagen die het land kent. Deelnemers aan het onderzoek zeggen dat het makkelijk was om deel te worden van de lokale gemeenschap. Van de deelnemers zegt 70% goed geïntegreerd te zijn tussen de mensen en de cultuur en 51% brengt de meeste tijd met locals door. Canada wordt door 68% als het meest gastvrije land genoemd, ongeacht ras, geslacht, seksuele voorkeur of religie.

Ooit wel eens aan Bahrein als nieuw thuisland gedacht? | Foto: Leonid Andronov / iStock

Bahrein

Waar de eerste vier landen ten aanzien van vorig jaar niet zijn veranderd, is Bahrein vier plaatsen naar boven gegaan. Volgens HSBC heeft Bahrein financiële metropolen zoals Hong Kong ingehaald, nu de economie zich uitbreidt naar bankieren, zware industrieën, kleinhandel en toerisme.

Meer reisinspiratie? Lees dan dit artikel.

Openingsbeeld: Skyline singapore | Primeimages / iStock