Nieuw in New York: opkomende markt

Redactie Lonely Planet
Nieuw in New York: opkomende markt

Van alle buurten in Manhattan is de Lower East Side degene die het meest de eb- en vloedbeweging van de verschillende gemeenschappen in de geschiedenis van New York laat zien. Dat maakt het een uitermate geschikte plek voor een nieuwe voedselmarkt die als hij af is in 2021 de grootste van de stad zal zijn.

Tussen de verkopers die al open zijn in de Market Line vind je filialen van lokale favorieten, waaronder dim sum-specialist Nom Wah, die een eeuw geleden begonnen is, het Oekraïense café Vesela, en de Duitse slager en bierwinkel Schaller & Weber. De Market Line zal uiteindelijk meer dan 100 voedsel-, kunst- en muziekverkopers huisvesten en is de onderbuur van de zeer gewaardeerde Essex Market, die hier naartoe is verhuisd vanuit zijn jaren 40-locatie aan Delancy Street. De markthal zal ook ruimte bieden aan een klein deel van het Tenement Museum, dat het verhaal vertelt van migrantengemeenschappen in de Lower East Side. Het is een eerste stap in een historische reis langs culinaire hoogtepunten, van geurende schalen Vietnamese pho en plakkerige zoetigheden uit Indonesië, tot Puerto-Ricaanse rijst met bakbanaan en tortillas zoals ze in Mexico worden gegeten.

Kijk voor meer informatie op www.marketline.nyc

Openingsbeeld: Quall Benson


Volg Lonely Planet op Instagram