Nieuw Broadway pop-up museum opent binnenkort in New York

Redactie Lonely Planet
Nieuw Broadway pop-up museum opent binnenkort in New York

Het Museum of Broadway opent volgend jaar haar deuren in het hart van de theaterwijk van New York City en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen bij enkele van de grootste shows en musicals aller tijden.

Het deel van Broadway tussen 42nd en 53rd street -inclusief Times Square - wordt beschouwd als de thuisbasis van het Amerikaanse theater. Het staat bekend als het Theater District of de Great White Street, danzij de verblindende neon billboards en trekt elk jaar miljoenen mensen naar theatershows. Broadway is een van de grootste trekpleisters in New York City en het afgelopen seizoen steeg het bezoekersaantal met 9,5% volgens de Broadway League.

Volgend jaar zal een pop-up museum laten zien waarom de aantrekkingskracht zo blijvend is. Bezoekers worden meegenomen op een reis vanaf de geboorte van Broadway tot aan de dag van vandaag, door een verscheidenheid aan meeslepende exposities. Het Museum of Broadway is open voor bezoekers van alle leeftijden en zal zich concentreren op drie hoofdonderwerpen: de evolutie van het theater district van Lower Manhattan naar Times Square in de jaren 1800, het maken van een Broadway-show en historische blockbusters die de tijdperken van Broadway bepaalden. Het toont ook kostuums, rekwisieten en decoraties die werden gebruikt in Broadway-shows.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum of Broadway. 

Openingsbeeld: schalkm / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram