Niet meer met je egel in het vliegtuig: de regels rondom dieren worden aangescherpt

Redactie Lonely Planet
Niet meer met je egel in het vliegtuig: de regels rondom dieren worden aangescherpt

Steeds meer ongewone dieren worden het vliegtuig ingesleept onder de noemer van "emotioneel ondersteuningsdier". Een kat of hond kom je nog wel regelmatig tegen, maar wat dacht je van een spin of een reptiel? Delta Air Lines past het beleid aan.

De regels gaan op de schop wat het beleid rondom dieren in het vliegtuig betreft. Ongetrainde of simpelweg niet geschikte dieren kunnen voor onlast of zelfs gevaarlijke situaties zorgen. Delta Air Lines gaat hierin voorop, maar ook United Airlines past de regels aan.

Een bericht gedeeld door TSA (@tsa) op

De laatste tijd werd het steeds bonter met de dieren die aan boord in de passagiersstoel werden gezet. Een dier meenemen voor de emotionele ondersteuning komt het meest voor in de Verenigde Staten. Honden, katten, kleine varkens, apen en hagedissen zijn op dit moment nog legaal mee te nemen, mits ze de juiste documenten hebben. Het is helaas binnenkort gedaan voor egels, insecten, fretten, reptielen en slangen die een vliegreis willen maken. Zij moeten toch echt hun eersteklas stoel opgeven voor een speciale plek in het laadruim.

Ruimte over in je koffer? Help de lokale bevolking van je bestemming en pack for a purpose!

Openingsbeeld: TSA / Instagram