Neem zo min mogelijk mee op reis met dit zelfreinigende t-shirt

Redactie Lonely Planet
Neem zo min mogelijk mee op reis met dit zelfreinigende t-shirt

Het inpakken van alle benodigdheden voor een reis kan stressvol zijn, vooral met de stijgende prijzen voor ingecheckte bagage. Zo min mogelijk meenemen is altijd de uitdaging en met dit zelfreinigende t-shirt wordt het nu nog makkelijker om licht te reizen.

Het Apollo Travel T-shirt is gemaakt door HercLéon van een speciaal materiaal van kopervezels, beukenvezels en spandex. Volgens het bedrijf is de kleding vlekbestendig, zelfreinigend, extra licht, vochtafvoerend, sneldrogend, en is het zo zacht als zijde. De t-shirts zijn ook schimmel- en geurbestendig, bieden UV-bescherming en daar bovenop ook nog zweet-kreuk- en krimpbestendig. De shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren marineblauw, grijs en zwart. 

Volgens de makers is het shirt ontstaan door een voorliefde voor reizen en een hekel aan bagage en de bijbehorende kosten. Het shirt draagt bij aan een manier waarop je wekenlang kan reizen met alleen een rugzak. Ook het milieu speelde een belangrijke rol en het verminderen van het wassen van kleding zorgt er uiteindelijk voor dat kleding langer meegaat. In de toekomst wil het bedrijf de kledinglijn uitbreiden, zodat je op reis zo min mogelijk hoeft te wassen. 

Het Apollo Travel T-shirt wordt momenteel aangeboden via Kickstarter. Kijk voor meer informatie op de officiële website. 

Openingsbeeld: HercLéon


Volg Lonely Planet op Instagram