Neem een break van de Big Apple

Redactie Lonely Planet
Neem een break van de Big Apple

Verken het aantrekkelijke kustleven van New York in North Fork, het verlegen broertje van de Hamptons. 

Elk jaar ontvluchten duizenden New Yorkers de klamme zomerhitte van Manhattan en trekken ze naar het frissere Long Island. Aan de oostkant splijt dit 190 kilometer lange eiland zich in tweeën: op de tak aan de kant van de Atlantische Oceaan liggen de dure resorts van de Hamptons, maar North Fork – met uitzicht over de Long Island Sound richting Connecticut – biedt bescheidenere opties.

Het recent gerenoveerde Sound View past perfect in de sfeer van North Fork. Dit voormalige motel loopt in een lange lijn tussen de kustweg en een smal strand. Het heeft een schone, opgeruimde look met een passend zeethema zonder die te overdrijven. Restaurant Halyard in het hotel heeft een variërend menu van Amerikaanse vakantiegerechten, van mac ‘n’ cheese met kreeft tot gefrituurde kip met mais. Jack’s Shack aan het zwembad ademt het verleden van de strandkiosk die de stichter van Sound View in 1935 bouwde.

Restaurant Halyard van Sound View | Foto: Read McKendree

Het nabijgelegen dorp Greenport is rijk aan plekken waar je vis kunt eten tussen huizen met dakspanen en de draaimolen uit de jaren 20. Het platteland van North Fork komt je tegemoet in de vorm van kramen aan de weg; je kunt ook zelf fruit plukken of kooklessen nemen bij Sang Lee Farms. Het is ook nog een mini-wijnregio, waar decennia oude bedrijven als Lenz en Pugliese worden vergezeld door de nieuwere Kontokosta Winery.

Kamers bij Sound View vanaf €262; soundviewgreenport.com

Openingsbeeld: Read McKendree


Volg Lonely Planet op Instagram