National Museum of African American History lanceert webportaal om over ras te praten

Redactie Lonely Planet

Het National Museum of African American History and Culture heeft een nieuw, gratis te gebruiken webportaal gemaakt dat mensen helpt bij het verkennen van kwesties als ras, racisme en raciale identiteit. Genaamd Talking About Race, de portal is ontworpen om te dienen als een hulpmiddel voor individuen, gezinnen en gemeenschappen.

Het portaal bekijkt hoe raciale identiteit een rol speelt in de samenleving in de VS op gebied van economie en politiek tot de bredere cultuur. Het biedt digitale tools, video-instructies, online oefeningen, wetenschappelijke artikelen en meer dan 100 multimediabronnen op maat voor docenten, ouders en verzorgers en individuen die zich inzetten voor raciale gelijkheid. Volgens het museum veroorzaakten een reeks incidenten 'van een woordenwisseling in Central Park tot politiegeweld met de dood van Breonna Taylor en George Floyd als gevolg en de protesten in het land' een vervroegde startdatum van Talking About Race. ‘Sinds de opening van het museum is de belangrijkste vraag die we krijgen gesteld hoe we over ras moeten praten, vooral met kinderen. We erkennen hoe moeilijk het is om dat gesprek te beginnen. Maar in een land dat nog steeds worstelt met de erfenissen van slavernij, Jim Crow-wetten en white supremacy, moeten we deze moeilijke gesprekken voeren als we enige hoop hebben om de bladzijde om te slaan en te genezen. Deze nieuwe portal is een stap in die richting ', zei Spencer Crew, interim-directeur van het National Museum of African American History and Culture in een verklaring.

Het project is het resultaat van uitgebreid onderzoek en studies, voortbouwend op tientallen jaren werk van de docenten van het museum. Het bevat gepubliceerd onderzoek van vooraanstaande experts, activisten, historici en opinieleiders op het gebied van ras, rechtvaardigheid en inclusie, waaronder Brené Brown, Kimberlé Williams Crenshaw, Robin DiAngelo, Julie Olsen Edwards en bisschop Desmond Tutu. ‘De portal biedt een schat aan bronnen om discussies te informeren en te begeleiden - video's, rollenspellen, gerichte vragen en meer. We hopen dat mensen deze site zullen gebruiken om zich op hun gemak te voelen bij het aangaan van een eerlijke dialoog en zelfreflectie,’ zegt Crew.

Fase één van de portal heeft acht basisonderwerpen, waaronder Antiracistisch zijn: een bewuste beslissing om dagelijks frequente, consistente en rechtvaardige keuzes te maken; Bias: de neiging of vooroordeel jegens of tegen iets of iemand; en historische grondslagen van ras: hoe ras, white privilege en anti-zwartheid verweven zijn met de Amerikaanse samenleving.

De portal is gratis en vereist geen registratie of aanmelding om te gebruiken.

Openingsbeeld: Nigel Jarvis / Shutterstock