Minigids: Tokio

Redactie Lonely Planet
Minigids: Tokio

Het futuristische straatbeeld van Tokio bevat ook oude stegen, uitbundige traditionele festivals en met lantaarns verlichte yakitori-kramen (gegrilde kip) uit voorbije tijden. Zie het beste van de oude stad tijdens een wandeltocht door de wijk Asakusa.

Bezienswaardigheden

Shibuya Crossing

Sibuya Crossing is naar verluidt de drukste kruising ter wereld (en zeker in Japan). Het is als een enorm kloppend hart dat met elk verspringend stoplicht mensen alle kanten op stuurt. Misschien zegt geen enkele andere plek beter ‘Welkom in Tokio’ dan deze. Honderden mensen – in de spits zelfs ruim 1000 – steken tegelijk over, van alle kanten, maar toch krijgen ze het met een geoefende, nonchalante behendigheid voor elkaar om niet te botsen.

Mandarake Complex

Dit is de originele Mandarake, dé winkel voor manga (Japanse stripboeken) en anime (Japanse animatie). Vroeger was het een kleine tweedehands-stripboekenwinkel, maar nu heeft Mandarake zo’n 25 winkels alleen al in het winkelcentrum van Nakano Broadway. Elk daarvan is gespecialiseerd in iets anders, van boeken en cel art tot beeldjes. Je vindt ook vestigingen in Shibuya, Akihabara en Ikebukuro.
mandarake.co.jp

Eten

Kikunoi €€€

De uitmuntend bereide seizoensgerechten zijn even mooi als lekker bij deze vestiging van het populaire kaiseki-restaurant (Japanse haute cuisine) uit Kyoto. De chef-kok van Kikunoi (de derde generatie), Murata Yoshihiro, heeft een in het Engels vertaald boek over kaiseki geschreven; het personeel gebruikt het om de gerechten uit te leggen als je geen Japans spreekt.
kikunoi.jp

Kado €€

Kado is gespecialiseerd in katei-ryōri (thuiskeuken). Het diner is een vast menu van seizoensgerechten (zoals gegrilde kwartel of verse tofu). Er is geen lunchmenu in het Engels, dus je kunt het best gaan voor de kado teishoku, het speciale daggerecht.
kagurazaka-kado.com

Slapen

Tokyo Ryokan €

Voor het simpele leven
Deze nette, kleine herberg heeft heel veel charme. De ruimtes worden opgeleukt door kalligrafie, mooi houtwerk en schuifdeuren.
tokyoryokan.com

Park Hotel Tokyo €€€

Voor kunstliefhebbers
De 31 kamers op de eerste verdieping zijn elk door een kunstenaar ingericht. De thematiek is volledig Japans, van sumo en zen tot yokai en geisha.
parkhoteltokyo.com

Wil je meer leuke adressen voor een geslaagd verblijf in Tokyo? Lees de volledige minigids in het winternummer van Lonely Planet magazine. 

Openingsbeeld: Visualspace / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram