Minigids: het beste van Goa

Redactie Lonely Planet
Minigids: het beste van Goa

Ontdek de gouden zandstranden en de kleurrijke mix van Indiase en Portugese cultuur in Goa. Hier vind je onze favorieten van al het moois dat de Indiase deelstaat te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

Braganza House (Chandor)

Braganza House, gebouwd in de 17de eeuw, beslaat een hele zijde van het dorpsplein van Chandor en is de grootste Portugese villa in zijn soort in Goa. De Braganza-familie kreeg het land van de koning van Portugal en bouwde er dit enorme huis, dat later werd verdeeld in een oost- en westvleugel.

Dudhsagar-waterval

De meest indrukwekkende waterval van Goa ligt in de uiterste zuidoosthoek van Bhagwan Mahavir Wildlife Sanctuary, net ten westen van de grens met de staat Karnataka. Hij is 603 meter hoog en daarmee de op een na hoogste van India, na de Jog-waterval. Het beste bezoekmoment is zo snel mogelijk na de moesson, als het water het hoogst staat en de waterval op mistige wijze zijn naam eer aandoet; Dudhsagar betekent “zee van melk” in het Konkani.

Activiteiten

Arambol Paragliding

De kaap boven het strand Kalacha bij Arambol (Sweetwater Lake) is een ideaal vertrekpunt voor paragliders. Er zijn een aantal onafhankelijke bedrijven; vraag ernaar bij een restaurant op het strand, regel een piloot en maak dan de korte wandeling naar de top van de kaap. De meeste vluchten duren ongeveer 10 minuten, maar met de juiste omstandigheden kun je langer zweven.
(arambolgoa.com) 

Surf Wala

Als je een beginner bent, kun je meedoen met het team op het strand net ten noorden van de Surf Club in Arambol. Meestal is de prijs inclusief huur van een plank, wax en surfshirt.
(surfwala.com; Arambol)

Deze golfjes lenen zich perfect voor je eerste surfles. | Foto: Saiko3p / iStock

Eten

Pousada by the Beach Goaans €€€

Dit permanente strandrestaurant ziet er eenvoudig uit en je kunt er alleen lunchen, maar het is haute cuisine; de chef-kok bestiert ook het chique Copper Bowl bij zusterrestaurant Pousada Tauma. Het menu is ingetogen met een paar uitmuntend bereide Goaanse specialiteiten en vis.
(pousada-tauma.com; Holiday St, Calangute)

Plantain Leaf Indiaas €

Plantain Leaf zit op de eerste verdieping in het drukke marktgebied van Calangute en is al jaren het beste volledig plantaardige restaurant in de wijde omtrek, met klassieke Zuid-Indiase bananenblad-thalis en dosa’s, evenals wat meer Noord-Indiase smaken.
(tel. +91 0832 2279 860; Almita III, Beach Rd, Calangute)

Drinken

Curlies

Curlies, gelegen aan het strand van Zuid-Anjuna, combineert een ontspannen strandsfeer met een stijlvolle club. Er is een dakterras met zicht op de golven; zorg dat je hier op tijd bent voor de zonsondergang.(curliesgoa.com; St Michael Vaddo, Anjuna)

Leda Lounge

Sportbar, muziekpodium en cocktailbar; Leda is het allemaal en daarmee de beste uitgaansplek in Colva. Verwacht verse mojito’s, goed eten en livemuziek van donderdag tot zaterdag.
(tel. +91 0832 2781 458; Colva Beach Rd, Colva)

Meer informatie

De Lonely Planet reisgids India (Engels; shop.lonelyplanet.com; €26,50) bevat een hoofdstuk over Goa. Je kunt het hoofdstuk ook los downloaden (€3,50).

Openingsbeeld: Sisoje / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram