Minigids: het beste van Charleston

Redactie Lonely Planet
Minigids: het beste van Charleston

Charleston in South Carolina voelt als een van de weinige steden in de VS echt oud. De stad neemt je mee naar het roerige verleden en voedt je geest, hart en maag. We laten je zien hoe je het meest kunt profiteren van je verblijf.

Bezienswaardigheden

Aiken-Rhett House
historiccharleston.org 

Deze woning uit 1820 biedt een glimp van het leven van voor de burgeroorlog. De rol van slaven wordt benadrukt en je loopt door hun slaapzaal achter het huis voordat je bij het leven van de rijken aankomt. Er is weinig aangepast en het is wat het is, met afbladderend behang en al.

Marion Square
nps.gov/places/marionsquare.htm 

Het drukst bezochte park van Charleston is vier hectare groen in het midden van het centrum. Hier vind je ‘s zaterdags ook een superpopulaire boerenmarkt.

Old Slave Mart Museum
oldslavemart.org 

Dit gebouw omvatte vroege een openluchtmarkt waar Afro-Amerikaanse mannen, vrouwen en kinderen in de 19de eeuw werden geveild. De te bezichtigen voorwerpen, zoals voetboeien, zijn bijzonder aangrijpend.

Eten

167 Raw 
167raw.com/charleston 

Je kunt niet reserveren in dit piepkleine zaakje met de beste vis van de stad. De mensen staan in een lange rij te wachten op het heerlijke kreeftbroodje; de tonijnburger en de po’boy met coquille zijn ook uiterst lekker. Er komen dagelijks verse oesters uit Nantucket.

Fig
eatafig.com 

Fig is al tijden een favoriet voor duurzame nouveau-Zuidelijke gerechten van Mike Lata, winnaar van de James Beard Award. De roterende menukaart wordt geleid door de verse vangst uit de zee en lokale bedrijven. 

Leon’s Oyster Shop
leonsoystershop.com

In een voormalig carrosseriebedrijf omgebouwd tot industrieel-chic restaurant zit Leon’s, gewaardeerd om drie verschillende gerechten: oesters, gefrituurde kip en gegratineerde aardappels.

Drinken

Holy City Brewing
holycitybrewing.com 

Deze microbrouwerij is niet vies van een avontuurtje: zo hebben ze gerookte porters met barbecuesmaak, in een vat gerijpte pils en zwaar gehopt bruin bier – er zijn 25 taps. De ruimte vult zich op woensdagavond voor pubquizzes, op vrijdagavond voor livemuziek en ’s zondags voor brunch.

Prohibition
prohibitioncharleston.com 

Deze heerlijke Jazz Age-gastropub serveert geweldige cocktails die vaak goed bij het lekkere Zuidelijke eten passen. Proef een old-fashioned met bacon en ahornsiroop bij gevulde eieren of een mint julep bij garnalen en grits.

Openingsbeeld: Sean Pavone / Getty Images


Volg Lonely Planet op Instagram