Minigids: bars in Lissabon

Redactie Lonely Planet

Lissabon is het thuis van een bloeiende barcultuur: van dakbars tot ondergrondse kroegen, met deze lijst vind je de beste plekken voor een drankje in de Portugese hoofdstad. 

Drinken 

A Ginjinha 

Hipsters, oude mannen met platte peten, kantoormedewerkers en toeristen komen samen in deze piepkleine bar waar je ginjinha (kersenlikeur) kunt proeven.  
Largo de Saõ Domingos 8 

Dois Corvos 

In de kunstzinnige wijk Marvila staat deze informele tapperij, waar liefhebbers van speciaalbier hoppige IPA en sterke vatgerijpte brouwsels achterovergooien.  
Doiscorvos.pt 
Rua Capitão Leitão 94 

Foxtrot 

Een koekoeksklok als deurbel kondigt nieuwe binnenkomers aan in deze donkere art-nouveaubar. Foxtrot houdt de sfeer gemoedelijk met jazzbeats en bizar goede mixologie op menu’s van calqueerpapier.  
Barfoxtrot.com 
Tv Santa Teresa 28 

Majong 

Bij de oude favoriet Majong hebben ze lampen in de vorm van kool, dieprode muren en schoolstoelen. De mojito’s en bieren vloeien op het geluid van techno en house. 
Facebook.com/majong.bar 
Rua da Atalaia 3 

Een fado is een traditioneel Lissabons lied gezongen door een zanger begeleid door een Portugese guitarra. | Foto: Joyt / iStock 

Goed om te weten 

In bars zul je vaak fado’s horen: traditionele Lissabonse liederen gezonden door een zanger begeleid door een Portugese guitarra met 12 snaren. Als twee fadistas tegelijk optreden, doen ze een desgarrada, een improvisatie waarbij ze elkaar de loef afsteken. Bar Adega Machado is een goede plek om je eerste fado mee te maken. 
Adegamachado.pt/en 

Slapen 

Lisbon Calling € 

Voor backpackers 
Een moderne favoriet bij backpackers met originele fresco’s, azulego-tegeltjes en hardhoutenvloeren die altijd vlekkeloos zijn. 
Lisboncalling.net 

Hotel 1908 €€€ 

Voor een verblijf in een kunstgalerij 
Dit prachtig gerestaureerde Art-Nouveau hotel uit 1908 staat vol met enorme publieke kunstwerken.  
1908lisboahotel.com 

Dom Sancho I €€ 

Voor een centrale locatie 
In een groots 18de-eeuws gebouw aan de groene Avda Liberdade, vind je kleine maar fijn ingerichte kamers. 
Domsancho.com 

Meer minigidsen vind je hier. 

Openingsbeeld: Lord Runar / iStock