Met deze Zwitserse trein reis je nu nog spectaculairder

Redactie Lonely Planet

Als het op reizen met de trein aankomt, is Zwitserland de plek bij uitstek. We kunnen een voorbeeld nemen aan het land dat, ondanks het bergachtige landschap, heel efficiënt openbaar vervoer heeft. Toch lijkt Zwitserland er geen genoegen mee te nemen, en is de Glacier Express nu uitgerust met luxe coupés voor een reis langs de beroemdste route van het land.

Op de route kom je langs de bijna 2000 meter hoge Oberalppass. Foto: Mathias Berger / iStock

De Glacier Express, die sinds 1930 de plaatsen St Moritz en Zermatt verbindt, is een sneltrein die op het verlanglijstje van elke treinliefhebber thuishoort. De reis begint in het chique sneeuwresort St Moritz, en arriveert acht uur later in het minstens net zo chique Zermatt. Tussen deze twee plaatsen bewonder je de meest legendarische landschappen van Zwitserland, met (letterlijke) hoogtepunten als de Oberalppass, een ruim 2000 meter hoge bergpas, en het Landwasserviaduct, een op vijf pijlers steunend viaduct van 65 meter hoog.

Passagiers konden hiervoor al genieten van alle Zwitserse pracht, met comfortabele plekken in zowel eerste als tweede klas. Nu kun je echter, voor de ultieme Glacier Express ervaring, ook een plek reserveren in Excellence Class. Deze upgrade geeft 20 exclusieve passagiers een wijds uitzicht bij het raam, een zevengangen-maaltijd inclusief champagne, toegang tot de “Glacier Bar”, een tablet met informatie over de route en een conciërge die je van alle gemakken voorziet.

Begin of eindig je reis in het luxe skigebied St Moritz. Foto: stefanopolitimarkovina / iStock

Deze luxe komt uiteraard wel met een prijskaartje. Een enkele reis van St Moritz naar Zermatt in Excellence Class kost je 688 Zwitserse Franken, of te wel €608. Voor treinliefhebbers is de reis, Excellence Class of niet, in ieder geval zeker de moeite waard.

Een reis in de Glacier Express is te reserveren via de website.

Treinliefhebber? Reis dit jaar van Rotterdam naar Berlijn in een jazztrein!

Openingsbeeld: KvdB50 / iStock