Met deze reisfilms en -series ga je je thuis niet vervelen

Redactie Lonely Planet
Met deze reisfilms en -series ga je je thuis niet vervelen

Met de maatregelen die zijn ingezet om de COVID-19 (Corona) pandemie onder controle te houden is het van belang dat iedereen zich hieraan houdt en dus zoveel mogelijk thuisblijft. Maar wat kun je de aankomende periode doen terwijl je thuis zit en niet kunt reizen? Met deze reisseries en -films maak je het thuiszitten wat leuker, en kom je alvast in de reisstemming voor wanneer de wereld weer bereisbaar is.

Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld

In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld heeft iedereen Floortje Dessing kunnen volgen tijdens haar bezoeken aan mensen die wonen in de verste uithoeken op aarde. Nu, een aantal jaren later, gaat Floortje in het programma Foortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld op bezoek bij een aantal bekenden die ze eerder heeft bezocht. In de afleveringen ontdek je of deze bekenden nog steeds aan het einde van de wereld wonen, of dat hun leven er op moment toch anders uitziet. De serie kun je via NPO terugkijken.

Night on Earth 

Deze zesdelige serie van Netflix volgt het nachtleven van verschillende dieren, die pas in de nacht actief worden. In de afleveringen van de documentaire staan onder andere dieren uit de jungle, zee, steden en savanne centraal tijdens hun nachtelijke avonturen. 

Jack Whitehall: Travels with my Father

Komiek Jack Whitehall gaat in deze serie (beschikbaar op Netflix) samen met zijn vader Michael Whitehall op reis. In het eerste seizoen zijn de twee te volgen op hun reis door Zuid-Oost Azië. Het tweede seizoen speelt zich af in Oost-Europa en het derde seizoen in Amerika. Vader en zoon zijn op alle gebieden tegenpolen wat ervoor zorgt dat deze serie is voorzien van een flinke dosis humor. 

3 op reis

Het programma 3 op reis is over het algemeen bekend bij veel reislustige Nederlanders. In het programma komen allerlei verschillende bestemmingen aan bod en leer je hier fascinerende ins en outs over. Het programma is al jaren op tv, en online kun je alle afleveringen van het afgelopen jaar terugvinden. Voldoende te bingewatchen dus!

Eat Pray Love

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt in dit rijtje, maar Eat Pray Love is de ultieme bankhang-film. Julia Roberts speelt de rol van Elizabeth Gilbert die zich na haar scheiding verloren voelt en besluit op wereldreis te gaan. Van het heerlijke eten in Italië, naar het spirituele India en het vinden van liefde op Bali. 

DisneyNature collectie

DisneyNature is een onafhankelijk onderdeel van Walt Disney Studios en produceert verschillende natuurdocumentaires. Alle documentaires die gemaakt zijn door DisneyNature zijn geproduceerd als één film met daarbij de focus op één bepaald onderwerp. Films die onder andere in de collectie van Disneynature te zien zijn: Oceans, Bears, African Cats en Wing Of Life. De films zijn te zien via de streamingdienst Disney+. 

Roadtrippers

Op zoek naar een reisprogramma met een beetje actie? In Roadtrippers gaan twee teams, met daarin bekende Nederlands, de strijd met elkaar aan in het buitenland om in twee weken tijd zoveel mogelijk kilometers af te leggen. De teams krijgen enkel wat geld als noodbudget mee, en het team dat uiteindelijk de meeste kilometers heeft weten af te leggen wint eeuwige roem. Roadtrippers kun je kijken op YouTube-kanaal van StukTV.

Street food 

Reizen gaat vaak gepaard met eten dat nét even anders is dan wij in Nederland gewend zijn. In deze serie, die te zien is op Netflix, word je meegenomen op reis langs streetfood in Thailand, Japan, India, Indonesië, Taiwan, Zuid-Korea, Vietnam, Singapore en de Filipijnen. Je leert de verhalen kennen over de mensen die dag in en dag uit hard werken om de heerlijkste gerechten te maken, zonder ook maar enige culinaire achtergronden. Met deze serie ga je dus niet alleen op culinaire reis, maar ook op culturele reis door Azië.  

Met deze lijst kun jij vanaf de bank toch nog een beetje in de reisstemming blijven of komen. Vanuit de redactie van Lonely Planet raden wij aan om te allen tijden de adviezen en maatregelen van het RIVM en de overheid op te volgen. Lees hier meer over vragen over het coronavirus en het reizen naar het buitenland. 

Openingsbeeld: TARIK KIZILKAYA / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram