Met deze nieuwe app krijg je advies van locals in Korea en Japan

Redactie Lonely Planet
Met deze nieuwe app krijg je advies van locals in Korea en Japan

Reizen naar het buitenland kan lastig zijn als je de taal niet kunt lezen of spreken, maar met deze nieuwe app kun je locals een bericht sturen voor reisadvies in Korea en Japan.

Sidekick is gelanceerd door Scott Barrow en Jongwon Yang, twee voormalige Samsung-collega’s die jaren tussen de VS en Korea hebben gereisd. De twee leerden hoe hun reiservaring makkelijker werd als ze van een lokale collega met slechts een smsje wat tips kregen. Dit kon advies zijn over een route of transport, hulp bij het boodschappen doen, aanbevelingen voor restaurants en advies over de cultuur en etiquette. Volgens de bedenkers van Sidekick spenderen sommige reizigers veel te veel tijd op hun telefoon om dingen uit te zoeken in plaats van genieten van de ervaring.

De app is momenteel beschikbaar in Korea en Japan | Foto: Sidekick

Met de app kun je een Day Pass komen voor het gewenst aantal dagen dat je de service wilt gebruiken. Op de begindag zal een lokale gids met je in contact komen via je gewenste chat-app en de realtime hulp kan dan direct beginnen. De service is momenteel beschikbaar in Korea en binnenkort ook in Japen en andere landen. De gidsen van Sidekick spreken vloeiend Engels, Koreaans en Japans en andere talen zullen binnenkort worden toegevoegd. De app ondersteund Facebook Messenger, WhatsApp, WeChat en Line. 

Een eendaagse pas kost ongeveer €17,50, de drie en vijfdaagse passen zijn verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: ipopba / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram