Met deze nachttrein ga je sterrenkijken in Nevada

Redactie Lonely Planet
Met deze nachttrein ga je sterrenkijken in Nevada

Ver weg van de felle lichten van Las Vegas, kun je het nachtleven op een heel andere manier verkennen onder de donkere hemel van Nevada.

The Silver State heeft een spectaculaire nachthemel, vooral in en rond het Great Basin National Park, dat in 2016 werd benoemd tot International Dark Sky Park. In de haast buitenaardse outback kunnen bezoekers duizenden sterren zien, meerdere planeten en, op een heldere nacht, zelfs de Melkweg. 

Op geselecteerde avonden in juli, augustus en september kunnen bezoekers van dit deel van Nevada genieten van een nachtje sterrenkijken per trein, met de vintage diesellocomotief van Nevada Northern Railway, de Star Train. Aan boord van de trein zijn sterrengidsen van het Great Basin National Park aanwezig met speciale telescopen. De trein rijdt ongeveer 17 kilometer naar het oosten en heeft twee haltes: een om te zien hoe de zon ondergaat bovenop een berg en een andere om sterren te kijken. Rangers wijzen daar de grote sterrenbeelden aan en zetten telescopen op zodat passagiers kunnen genieten van een gedetailleerd beeld van de sterren.

De Star Train rijdt elk jaar tussen mei en september op geselecteerde vrijdagen. De tours voor 2019 zijn al uitverkocht, maar kaarten voor het zomerseizoen van 2020 zullen later dit jaar in de verkoop gaan. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: Gromit702 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram