Met deze beroepen kun je aan de slag op Antarctica

Redactie Lonely Planet
Met deze beroepen kun je aan de slag op Antarctica

Een reis maken naar Antarctica is een wens die niet veel van ons in vervulling kunnen laten gaan. Je kunt gaan beginnen met sparen voor die once-in-a-lifetime trip, maar waarom zou je niet kiezen voor een alternatieve manier?

Je zou namelijk ook kunnen specialiseren in een van de volgende beroepen en je zou betaald kunnen worden om het witte continent te bezoeken. Bovendien draag je een steentje bij aan de wetenschap, terwijl je je dagen en nachten doorbrengt omringd door enkele van ’s werelds meest bijzondere wilde dieren van deze droombestemming. Naast wetenschappers, is het Australian Antarctic Program regelmatig op zoek naar mensen met verschillende beroepen waaronder timmerlieden, loodgieters, elektriciens, IT'ers, artsen en chef-koks. Er staat een groot aantal actuele vacatures online, maar er doen zich ook regelmatig nieuwe kansen voor. 

Lonely Planet news sprak met de Canadees Laurel Morrison, die tien jaar geleden als veldassistent voor een onderzoek aan de universiteit van Otago aan het werk mocht op Antarctica. Niet alleen had ze de tijd van haar leven op een van de mooiste plekken op aarde, Laurel ontmoette ook de man van haar leven, Nieuw-Zeelander Mark Morrison. ‘Toen ik de baan aangeboden kreeg, leek het als een kans om naar de maan te gaan. Het gebied waar we werkten, de Droge Valleien van McMurdo, is het grootste ijsvrije gebied op het continent en het was absoluut prachtig. Als je de kans krijgt aangeboden, ga er voor! Het is geweldig. Maar let op: je moet er tegen kunnen om zonder luxe te leven. We moesten ons wassen met vochtige doekjes omdat er geen douches in de Valleien waren, maar dat is het allemaal waard.

Kijk hier voor meer informatie over vacatures op Antarctica. 

Openingsbeeld: redtea / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram