Met deze apps verloopt je reis soepeler dan ooit

Redactie Lonely Planet
Met deze apps verloopt je reis soepeler dan ooit

Steeds meer reizigers leggen hun lot in de handen van reisapps, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Travel Pulse. Van het boeken van de goedkoopste vluchten tot het navigeren door een onbekende stad, bijna overal is tegenwoordig wel een goede app voor. Om je voor te bereiden op het volgende avontuur hebben we een lijst samengesteld van de beste mobiele apps om je komende reis nog soepeler te laten verlopen.

FlightAware

Volgens het onderzoek van Travel Pulse is real-time vluchtinformatie de belangrijkste informatie voor reizigers. Daarom zijn flight tracker apps zoals FlightAware superhandig om voor je reis te installeren. De app volgt de status en locaties van commerciële vluchten over de hele wereld en zelfs van privéjets in de VS en Canada. Ook heeft de app een kaart met satellietbeeld van vliegtuigen die momenteel in de lucht zijn, bijzonder handig als je wilt weten wat er allemaal boven je hoofd vliegt. (iOS, Android)

Mis nooit meer een vlucht met real-time vluchtinformatie. | Foto: Xavierarnak / iStock

TripIt

Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 64% aan het nodig te vinden om hun reisgegevens op één plek te bewaren. Voor iedereen die graag georganiseerd blijft is TripIt de ideale app die gedetailleerde reisgegevens inclusief belangrijke data, tijden, routebeschrijvingen, kaarten, weersberichten en meer. Gebruikers kunnen zelfs offline bij de reisinformatie en alle data kan gesynchroniseerd worden met Google of Outlook agenda’s. (iOS, Android) 

Citymapper

Dit is een mobiele app voor forenzen die hen alle opties geeft om zich in een stad te verplaatsen. Voer je bestemming in en je krijgt real-time informatie over alle mogelijke vormen van transport, eventuele vertragingen, weersverwachtingen en geschatte kosten. Ook geeft de app handige tips zoals ‘je moet bijna uit de bus stappen’ en ‘ga voor in de trein zitten’ en is ‘ie geïntegreerd met Uber en Lyft, voor het geval je de weg helemaal kwijtraakt en je aangewezen bent op taxivervoer. Momenteel is het aantal steden in de app beperkt maar dit groeit gelukkig snel. (iOS, Android)

Mis nooit meer een bus, trein of metro in een onbekende stad met de superhandige Citymapper app. | Foto Martin-dm / iStock

DuoLingo

DuoLingo is één van de populairste apps voor het leren van een taal. De app kent 81 verschillende taalcursussen en heeft dagelijkse spelletjes die je aanmoedigen om je lees-, schrijf- of spreek skills te verbeteren. DuoLingo is ideaal om voorafgaand aan je reis te downloaden om de basiszinnetjes in de taal van bestemming te leren. Ben je al op locatie en kom je er helemaal niet uit? Dan is er altijd nog de good old Google Translate app om je uit de brand te helpen. (iOS, Android)

Pack Point

Volgens het onderzoek van Travel Pulse maakt 51% van de Amerikaanse reizigers gebruik van weer apps. Pack Point is een weer app met een twist, hij is namelijk vooral bij het inpakken erg handig. Voer de geplande data en activiteiten in en Pack Point checkt het lokale weer op die momenten en stelt op basis van die gegevens een paklijst voor je samen. Zo zit je nooit meer zonder regenpak of zonnebrandcrème. (iOS, Android)

Nooit meer in die ellendig lange rijen voor paspoortcontroles met de Mobile Passport App. | Foto: Anouchka / iStock

Mobile Passport App

De Amerikaanse douane en grensbewaking introduceert mobiele paspoortcontrole op steeds meer luchthavens door het hele land. Met de app bewaar je paspoort en reisinformatie op je telefoon. Op de luchthaven kun je in speciaal aangewezen rijen terecht die sneller door de douane komen. Een enorme timesaver voor internationale reizigers dus. Momenteel is de Mobile Passport App helaas alleen nog voor reizigers met de Canadese of Amerikaanse nationaliteit beschikbaar maar hopelijk komt ‘ie ook snel naar Europa. (iOS, Android)

Guides by Lonely Planet

De Lonely Planet app kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Onze app geeft handige informatie over een bepaalde stad, samengesteld aan de hand van informatie van ervaren reizigers en locals. Je krijgt een overzicht van bezienswaardigheden, eetgelegenheden, hotels, winkels, barretjes en culturele plekken. Ook geeft de app aan wat je met jouw budget allemaal kunt doen en krijg je handige tips, bijvoorbeeld over hoeveel fooi je in een restaurant geeft. Ook heeft de app een ingebouwde offline kaart zodat je zelfs je weg kan vinden zonder dit ten koste van je dure buitenlandse data te laten gaan.

Meer handige reistips vind je hier.

Openingsbeeld: Filadendron / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram