Meer Europese vliegmaatschappijen vliegen weer naar Tunesië

Redactie Lonely Planet

Europese overheden zijn de afgelopen jaren milder geworden over een bezoek aan Tunesië en daardoor vliegt onder andere de Spaanse vliegmaatschappij Air Europa weer naar het Afrikaanse land. De verbinding tussen Madrid en Tunis wordt hersteld en staat vanaf juni gepland voor vier vluchten per week.

Net op tijd voor de zomer vliegt ook TUI Fly weer naar Tunesië. Vanaf Antwerpen vertrekken er twee vluchten per week naar de Tunesische badplaats Hammamet. TUI is vooralsnog de enige luchtvaartmaatschappij die vanaf onze onderburen vliegt, volgens lokale media ’door de stijgende vraag van Belgische vakantiegangers’. In België vertrekken ook vanaf Brussel, Charleroi, Luik en Oostende vluchten naar Tunis en het eiland Djerba.

Geniet van zon, zee en strand op de witte stranden van het Tunesische Sousse. Foto: Evgenia76 /iStock

Tunesië maakt een golf van herwonnen interesse door van reizigers die graag het Afrikaanse land willen bezoeken. Het kleinste land van Noord-Afrika is de afgelopen jaren, mede door de situatie in recente jaren, overschaduwd door haar buurlanden. Nadat het land door de Jasmijnrevolutie in 2011 al op z’n laatste benen liep, werd de toerisme-industrie door de terroristische aanslagen in 2015 definitief omver gehaald. Sindsdien is de situatie in Tunesië gekalmeerd, en heeft de Britse ministerie van Buitenlandse zaken een aantal veiligheidsinspecties gedaan in het land. Hieruit bleek dat het land veilig genoeg is om weer naartoe te reizen. Ook tourbedrijven zoals Intrepid Travels hebben hierdoor de tours in het Afrikaanse land hervat.

Ksar Ouled Soltane, beter bekend als Tatouine in Star Wars. Foto: cinoby / iStock

Lonely Planet schrijvers keerden in 2018 voor het eerst in tien jaar terug naar Tunesië, en troffen een volwaardige vakantiebestemming aan. Of je nu zoekt naar een typische zon, zee en strandvakantie of liever het Tunesische landschap met Romeinse ruïnes en Star Wars filmsets bewondert: het al jaren worstelende Tunesië mag er officieel weer zijn.

Ook Schiphol vliegt sinds kort weer naar Tunesië. Alitalia vliegt vanaf €384 vanuit Schiphol.

Wil je meer weten over Tunesië? Lees hier de minigids van de Tunesische hoofdstad Tunis.

Openingsbeeld: CJ-Romas / iStock