Beleef Marokko op hoge snelheid

Redactie Lonely Planet
Beleef Marokko op hoge snelheid

Een nieuwe hogesnelheidstrein in Marokko maakt het voor reizigers stukken makkelijker om tussen Tanger en Casablanca te reizen. De nieuwe trein is de snelste van het hele Afrikaanse continent.

De AI Boraq High Speed Train werd vorige week onthuld door de Marokkaanse koning Mohammed VI samen met de Franse president Emmanuel Macron. Naar de voordelen van de nieuwe trein hoeven we niet lang te zoeken. Over een ritje van Tanger naar Casablanca deed je voorheen vier uur en 45 minuten, met de nieuwe trein ben je er in slechts twee uur en tien minuten. Dat scheelt dus meer dan de helft van de reistijd!

De reistijd van Tanger naar Kenitra duurt in plaats van drie uur en vijftien minuten nu slechts vijftig minuten en over de afstand Tanger – Rabat doe je in plaats van drie uur en 45 minuten maar een uur en twintig minuten. Tot slot betekent de nieuwe hogesnelheidstrein ook dat de reistijd van Tanger naar Marrakesh wordt teruggebracht van tien uur naar vier uur en 45 minuten. 

Het Marokkaanse Tanger ligt aan de overkant van de Straat van Gibraltar en ondergaat een razendsnelle ontwikkeling en modernisering. | Foto Saiko3p / iStock

Hoewel de trein is bedoeld om de ontwikkeling van de knooppunten Tanger en Casablanca een boost te geven, staan reizigers die in een korte tijd zo veel mogelijk van het mooie land willen zien, ook om de komst van de trein te trappelen. De trein was altijd al een populaire optie voor reizigers in Marokko. Er is een uitgebreid treinnetwerk in het mooie land, dat ook nog eens goed betaalbaar is.

De havenstad Tanger ligt aan de Straat van Gibraltar en was lang de doorgang van Europese reizigers naar Afrika. Vandaag de dag ondergaat de stad en razendsnelle ontwikkeling en modernisering. Aan historie in de stad echter zeker geen gebrek. Hetzelfde geldt voor Casablanca.

Meer Marokko inspiratie? Lees hier dan verder.

Openingsbeeld: RuslanKain / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram