Maak een Uber-duikboottocht op het Great Barrier Reef

Redactie Lonely Planet
Maak een Uber-duikboottocht op het Great Barrier Reef

A la David Attenborough het Great Barrier Reef op in een duikboot? Het kan nu, en wellicht zelfs gratis.

In samenwerking met taxiservice Uber is donderdag scUber gepresenteerd. De duikboten, die uitsluitend te reserveren zijn via de Uber-app, varen van 27 mei tot 3 juni uit vanaf Heron Island, in het zuidelijke deel van het Great Barrier Reef. Hierna trekt scUber verder naar Agincourt Reef, aan de kust van Port Douglas in Tropical North Queensland. Ditmaal van 9 tot 18 juni.

Dit bericht bekijken op Instagram

Have you heard of #scUber, the world’s first rideshare submarine on the Great Barrier Reef? We can't think of a better way to explore the Reef!

Een bericht gedeeld door Queensland Weekender (@queenslandweekender) op

ScUber biedt één uur durende tochten, waarbij er naast de kapitein voor twee mensen plek is in de duikboot. Een tocht met twee personen kost 1850 euro en is inclusief een lift van Uber en een retour helicoptervlucht naar Heron Island. Bij de scUber op Agincourt Reef word je met een boot van Quicksilver Cruisers vanaf Port Douglas gebracht, en word je eveneens thuis afgezet.

Een van de eerste mensen die de scUber op Heron Island mocht ervaren was Dr. David Wachenfeld, hoofdwetenschapper bij de Great Barrier Marine Park Authority. Volgens hem biedt de ervaring een totaal ander perspectief van het rif, zelfs voor mensen die er al eerder gesnorkeld of gedoken hebben.

Voor wie zich een dergelijke ervaring niet kan permitteren, bieden Queensland en Uber een gratis tocht voor een gelukkige winnaar samen met een vriend. Kans maken op een duikboottocht in het grootste koraalrif-systeem van de wereld? Meedoen kan via de website.

Probeer iets nieuws: duikvakanties!

Openingsbeeld: maerie / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram