Lonely Planet verbindt reizigers met duurzame tours door locals

Redactie Lonely Planet

Lonely Planet Experiences breidt uit met 23 nieuwe steden waardoor reizigers nog meer waardevolle bestemmingen kunnen ontdekken tijdens een privetour met een lokale expert. 

Lonely Planet werkt samen met Withlocals, een bedrijf dat gespecialiseerd is in rondleidingen onder leiding van de lokale bevolking. Het aanbod van CO2-neutrale reizen wordt zo met 23 nieuwe steden uitgebreid en meer privérondleidingen zijn aan het bestaande programma toegevoegd.  De 'Experiences'-kant van Lonely Planet is eerder dit jaar opgezet om reizigers in contact te brengen met lokale gidsen en om lokale bedrijven en gemeenschappen te ondersteunen via kleine rondleidingen die een minimale impact hebben op het milieu. Door de krachten te bundelen met Withlocals, breidt Lonely Planet het bereik uit naar meer dan 300 CO2-neutrale tours wereldwijd.

Nieuwe steden in het programma zijn onder andere Dublin, Tel Aviv, Milaan, Mumbai en Sydney, en ervaringen strekken zich uit over wereldberoemde locaties, van het Atlasgebergte tot het Comomeer en de Kliffen van Moher. Reizigers worden gekoppeld aan gidsen die hen helpen een plek en cultuur te ervaren net zoals de lokale bevolking. Respect voor de gewoontes, mensen en het milieu is altijd erg belangrijk tijdens de tours. 

"Al meer dan vier decennia kijken reizigers naar Lonely Planet voor betrouwbaar reisadvies", zegt Luis Cabrera, CEO van Lonely Planet. "Nu het reisgedrag verandert als gevolg van de pandemie, zien we dit als een kans om nieuwe ervaringen te bieden in kleinere, privé-omgevingen. Hierdoor kunnen reizigers dieper in de lokale cultuur opgaan en meer zien dan de typische hoogtepunten in een stadscentrum. "

Alle tours zijn inclusief exclusieve kortingen op de reisgidsen van Lonely Planet en gratis toegang tot Lonely Planet's Guides-app. Tijdens de tours wordt er rekening gehouden met de lokale richtlijnen voor de volksgezondheid, waarbij veiligheid voorop staat bij alle ervaringen. Kijk hier om een tour te boeken.

Openingsbeeld: De foto dient als illustratie, houdt altijd 1,5 meter afstand tijdens een reis | dnaveh / iStock