Leen een spandoek bij de bibliotheek in Chicago

Redactie Lonely Planet
Leen een spandoek bij de bibliotheek in Chicago

Ooit een statement willen maken, maar geen zin gehad om een spandoek te knutselen? In Chicago kun je daarvoor vanaf nu gewoon naar de bibliotheek - die is inmiddels allang niet meer voor alleen boeken.

Geïnspireerd door de recente ontwikkelingen in Amerika begon artieste Aram Han Sifuentes uit California met het maken van vlaggen en banners. Ze stopte haar persoonlijke frustratie in kleurrijke quotes en al snel sloten andere mensen zich bij haar aan. Het begon met kleine bijeenkomsten, maar mondde uit tot grote groepen mensen die allemaal aan het knippen en tekenen sloegen. Aram organiseerde met een paar vrienden workshops, waar ze samen voor al het materiaal zorgden om de mooiste creatieve spandoeken te maken. 

Deze spandoeken zijn nu ook verkrijgbaar in de lokale bibliotheek. 'We verzetten ons samen, en het is voor de langere termijn,' vertelt Aram. 'De spandoeken maken we met z'n allen. Als je zelf niet in staat bent om er een te maken, dan hebben we genoeg om uit te lenen. En als het je niet lukt om met je zelfgemaakte spandoek naar een protest te komen, dan nemen we het voor je mee. Zo helpen we elkaar.' 

De spandoeken worden niet van papier, maar van duurzame stoffen gemaakt. Een deel van de collectie is te zien in verschillende gallerijen door de Verenigde Staten heen. Van ieder doek wordt bijgehouden wie het gemaakt heeft, en waar het geweest is; zo heeft ook ieder doek een eigen verhaal.

Meer kleurrijke projecten? Vancouver wint award met felgekleurde steegjes

Openingsbeeld: eedahahm/JAHHM


Volg Lonely Planet op Instagram