Laat je betoveren: deze airport is omgetoverd tot Harry Potter wonderland

Redactie Lonely Planet

Als beste airport ter wereld, is Changi Airport in Singapore, is telkens op zoek naar nieuwe manieren om hun passagiers aangenaam te verassen. Dat lukt ze doorgaans aardig, maar toch gaan ze deze keer nog een stapje verder. Complete delen van de luchthaven zijn omgetoverd in vier levensechte scenes uit Harry Potter.

In de check-in hal vind je een Zweinsveld replica, toegankelijk voor zowel passagiers als het grote publiek. Er zijn veel foto-waardige elementen in de hal, zo staat er een Zweinstein Expres en kun je een bezoekje brengen aan de beroemde Zweinsveld zaakjes zoals Zacharinus’ Zoetwarenhuis, Zonko’s Fopmagazijn en Madame Kruimelaars theehuis. Ook worden er dagelijks sneeuw- en lichtshows in Zweinsveld gehouden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Singapore Changi Airport (SIN) (@changiairport) op

In de vertrekhal van de terminal vind je een Wegisweg replica vol activiteiten voor jong en oud. Voor iedereen die zich opmaakt voor het nieuwe schooljaar zijn er tovenaarsmantels om aan te trekken om vervolgens een bewegende foto van jezelf te (laten) maken. Ook kun je de basisspreuken met toverstaf leren uitvoeren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elissa Yamada (@elleyamada) op

Ben je meer atletisch aangelegd, ga dan voor een potje Zwerkbal in de terminal. Spring op een bezemsteel en met een beetje oefenen hoef je nooit meer het vliegtuig ergens heen te nemen. Alle activiteiten zijn erg populair, kom daarom op tijd en de activiteit tijdig te boeken. Je ontvangt dan een sms’je wanneer je bijna aan de beurt bent.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door XinLin Khaw (@xinlinnn) op

In terminals een en twee zijn er uitstekende Instagram mogelijkheden met Ron Wemels vliegende auto gecrasht in de beukwilg en de fabeldieren van Newt Scamander.

Zelf geen Potter-fan maar zijn je vrienden er hotel de botel van en ben je toevallig in de buurt? Wip dan alsnog even langs voor de stapels kerstcadeaus die er in overvloed te scoren zijn.

Changi Airport’s Wizarding World Holiday is vanaf nu geopend en is tot halverwege februari te bewonderen.

Harry Potter fan? Dan vind je dit vast ook leuk om te lezen!

Openingsbeeld: Yktr / iStock