Koppel zet de iconische telefooncellen van Londen om in mini-cafés

Redactie Lonely Planet

Een stel heeft drie Londense telefooncellen omgebouwd tot mini-cafés, waar afhaalkoffie, gebak en ijs na de lockdown aan Londenaren wordt geserveerd.

Het echtpaar Loreinis Hernandez en Sean Rafferty runnen Amar Cafe, drie telefooncellen in Londen (twee in Chiswick en één in Greenwich Market Village) die zijn omgebouwd tot mini-afhaalkoffiekiosken. Ze openden hun deuren in maart en waren nog maar een week in bedrijf voordat ze moesten sluiten toen de stad werd afgesloten. 'We waren zes weken gesloten', vertelde Lorenis aan Lonely Planet. ‘Het was een zeer zorgwekkende tijd en we zijn nog niet hersteld van dat verlies, maar we zijn optimistisch dat het voor iedereen beter zal worden.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Amar Café (@amarcafelondon) op

De rode telefooncellen van Groot-Brittannië, verkozen tot het beste Britse ontwerp aller tijden in 2015, waren vroeger te vinden in elke winkelstraat, maar weinig zijn nog steeds operationeel. Sommige hebben een nieuwe functie als tijdelijke kunstgalerij, boekhandel en kiosken via een huurpartnerschap met bedrijven zoals de Red Kiosk Company. Een klein percentage bevat zelfs levensreddende defibrillatoren. Maar sommige blijven in een behoorlijk vervallen staat, net zoals de kiosken die Sean en Lorenis in handen kregen.

Nu het dagelijkse leven langzaam terugkeert in Londen, blijken de kleine cafés op een veilige manier de te kunnen voldoen aan de cafeïnebehoefte van klanten, zonder regels voor sociale afstand te overtreden.

Amar Cafe serveert ethisch geproduceerde koffie uit Colombia, waar Lorenis vandaan komt, en het paar werkt rechtstreeks samen met boeren om de traceerbaarheid te garanderen. Hun koffie wordt wekelijks in kleine hoeveelheden geroosterd en verkocht in Amar Cafe en online.

Openingsbeeld: BrianAJackson / iStock