7 bijzondere bestemmingen in alle kleuren van de regenboog

Redactie Lonely Planet

De wereld staat bol van levendige, opvallende bestemmingen die elke reis een kleurrijke ervaring maken. Volg de kleuren van de regenboog en reis de wereld rond.

Het Rode Plein in Moskou met de Basiliuskathedraal | Foto: lukyeee1976 / iStock

Rood: Het Rode Plein, Moskou

De iconische Basiliuskathedraal is in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke gebouwd en staat trots aan de zuidelijke grens van het imposante Rode Plein in Moskou. Tussen 1555 en 1561 werd de amberroodkleurige kathedraal gebouwd, met de kenmerkende, kleurrijke koepels. Maar ook elders doet het plein zijn naam eer aan; de kleur rood domineert op gebouwen als het fort-achtige mausoleum van Lenin, de Kazankathedraal en het Nationaal Historisch Museum.

Oranje bladeren aan de bomen van New England | Foto: Sharan Singh / iStock

Oranje: New England, Verenigde Staten

De uitgelezen bestemming voor liefhebbers van herfstblaadjes is New England, waar het herfstgebladerte een indrukwekkend natuurverschijnsel is. De esdoorn, beuk, berk en eik dragen allemaal bij aan de parade van wonderlijke kleuren; voor outdoor-liefhebbers is het de perfecte bestemming. Onder meer Smugglers Notch in Vermont en Crawford Notch in New Hampshire maken indruk, beschermde bosgebieden waar tijdens de laatste ijstijd gletsjers doorheen kwamen – wat voor spectaculair uitzicht zorgt.

De bekende gele tram in het centrum van Lissabon | Foto: Olga_Gavrilova / iStock

Geel: Lissabon, Portugal

De gele tramwagens in Lissabon zijn een leuke en praktische manier om verschillende delen van de pittoreske te ontdekken – en het is sowieso minder inspanning dan al die trappen lopen. De Elevador da Glória verbindt het Praça dos Restauradores met Rua San Pedro de Alcántara in Barrio Alto en is wegens het prachtige uitzicht op de omgeving het populairst van de drie kabeltrams. Het typische, vintage uiterlijk van de gele trams is inmiddels iconisch.

Een bos van groene bamboe in Kamakura | Foto: shinnji / iStock

Groen: Kamakura, Japan

Kamakura is meer dan een dagtrip vanaf Tokio: het is een ontspannen kuststadje waar je kalmte en rust kunt vinden. Hokokuji Temple heeft na de hoofdingang een weelderig bos van 2000 moso bamboe, en er woont een imposante Buddha voorbij de Zen tempelpoort. Ook het bamboebos in Arashiyama in Kyoto maakt indruk, net als de Sagano Scenic Railway ernaartoe (ook wel bekend als de Sagano Romantic Train).

Het warme, reflecterende water van de Blue Lagoon in IJsland | Foto: DieterMeyrl / iStock

Blauw: Blue Lagoo, IJsland

De Blue Lagoon is IJsland is een geothermaal bad met warm water dat door de de nabijgelegen Svartsengi Krachtcentrale wordt geleverd. Het is nogal populair bij toeristen, maar een onmisbare stop als je het land bezoekt; weken in het warme, helende water, contrasterend met de scherpe frisse winterlucht, is een rustgevende ervaring. De Blue Lagoon is 70% zeewater en 30% zoetwater, een perfecte 38°C en vergeven van natuurlijke minerale zouten, rijke blauw-groene algen en silicamodder. Met enig geluk krijg je zelfs een mooie lichtshow in de lucht als je er bent.

Een Toeareg in de Sahara draagt opvallend indigo | Foto: Bartosz Hadyniak / iStock

Indigo: De Sahara

Naast kamelen en water zijn kleren een essentieel detail voor de Toeareg als ze de Sahara doorkruisen, en door de eeuwen is indigo de favoriete keus geworden voor tagelmust-tulbanden en gewaden. Het hoofddeksel wordt alleen gedragen door volwassen mannen en beschermt de drager tegen wind, zon en zand.

Rijen van lavendel in de Provence, zo ver als het oog reikt | Foto: Remedios / iStock

Violet: Provence, Frankrijk

Het is goed voor te stellen waarom fotografen elke zomer massaal naar de Provence en de Côte d’Azur trekken; het gebied is beroemd wegens de indrukwekkende geurige velden van paarse en violette lavendel. Een van de beste plekken is langs de D8-autoweg richting Plateau de Valensole, waar je lavendelvelden en zonnebloemen pal naast elkaar vindt. De bloemen zijn ook te vinden in Drôme, zoals in Saou en voor de beroemde Abdij van Sénanque.

Openingsbeeld: Olga_Gavrilova / iStock