Kijk op afstand met vrienden een film met Netflix Party

Redactie Lonely Planet
Kijk op afstand met vrienden een film met Netflix Party

De regels in Nederland zijn aangescherpt met betrekking tot sociale isolatie, maar met deze functie van Netflix is het toch mogelijk om een film met een groep vrienden te kijken.

Nu we verplicht thuis moeten blijven heb je veel tijd om te lezen, aan projecten te werken, of gewoon lekker op de bank een serie of film te kijken. Een groot minpunt is dat je dit niet met je vrienden kunt doen. Een groep developers maakt deze zelfisolatie net iets eenvoudiger met de introductie van een nieuwe Google Chrome-extensie voor Netflix: ‘Netflix Party’. Hiermee kun je Netflix tegelijkertijd streamen met vrienden en familie, waar ter wereld ze ook zijn. Blijf synchroon door de show tegelijkertijd af te spelen en te pauzeren. Je kunt zelfs commentaar geven via een zijbalk op het scherm die groepsgesprekken mogelijk maakt.

Met Netflix Party kun je samen met vrienden op afstand een film kijken | Afbeelding: Netflix Party

Om toegang te krijgen moet je Netflix Party hier installeren (deze verschijnt dan in je werkbalk als ‘NP’), speel een serie of film af op Netflix, start Netflix Party en stuur de URL naar je vrienden, die ook de extensie moeten downloaden. Zodra ze op de link klikken worden ze automatisch doorgestuurd naar Netflix om deel te nemen aan je virtuele kijkfeest, terwijl ze zich houden aan de regels voor sociale afstand. Het is geen officiële Netflix-functie, dus het is alleen beschikbaar op laptops en desktops. 

Openingsbeeld: wutwhanfoto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram