Julie favoriet: de beste inpaktips

Redactie Lonely Planet

Inpakken kan nogal een lastige, tijdrovende klus zijn. Vaak eindig je bovenop de koffer om de rits met heel veel moeite dicht te krijgen. Dat moet makkelijker kunnen! Op Facebook vroegen we daarom naar de beste inpaktips.

1. Rollen!

De meest gebruikte tip is toch wel het oprollen van je kleding. Nog handiger: Rol een setje op, stop het in een sok en stop de sok vervolgens in een schoen. Zo houd je zeeën aan ruimte over en komt je kleding minder gekreukt de tas uit!

2. Plastic zakjes

Om een smeerboel te voorkomen, stop je cosmetica (of andere vloeistoffen) ook in je ruimbage in een plastic zakje. Mocht er dan iets open gaan, dan zit niet meteen je hele backpack onder de shampoo of tandpasta!

3. Verdelen

Het zal je maar gebeuren; aankomen op de plaats van bestemming, maar je koffer is er niet! Als je met meerdere personen reist kan het daarom handig zijn om kleding en andere spullen te verdelen over de koffers. Mocht er onverhoopt eentje zoek raken, dan heb je altijd nog je eigen spullen bij de hand. 

4. Hammamdoek

De hammamdoek is erg populair. Hij is niet alleen hip, maar ook lekker licht en neemt daarom veel minder ruimte in dan een badlaken.

5. Nog meer zakjes

Verdeel kledingsoorten in verschillende tasjes of waszakken. Dus broeken bij broeken, shirts bij shirts etc. Zo hoef je niet te graven als je iets zoekt en alles meteen overhoop te halen. En om nog meer ruimte te besparen stop je de setjes in vacuümzakken.  

Nog meer tips nodig? Lees ook: Hoe pak je slim je koffer in?  

Openingsbeeld: PeopleImages / iStock