Je moet je registreren voordat je deze Italiaanse bestemmingen bezoekt

Redactie Lonely Planet

Reizigers die deze zomer naar Italië willen, moeten zich mogelijk registreren voordat ze aankomen in enkele van de populairste toeristische bestemmingen van het land.

Italië heropende begin juni de internationale grenzen en stond reizen tussen regio's toe na twee maanden van strikte lockdown. Maar de regio's Sardinië en Apulië ondernemen extra stappen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan door bezoekers te verplichten zich vooraf te registreren om te helpen met track and trace-maatregelen. De regels zijn van toepassing op zowel internationale als lokale bezoekers.

Het Sardinia-formulier (hier te vinden) vereist contact- en adresgegevens van bezoekers in Sardinië; vlucht- of veerbootgegevens en ID. Reizigers dienen ook uiterlijk 48 uur voor aankomst aan te geven dat ze symptoomvrij zijn. Het ingevulde formulier moet voor het instappen aan luchtvaartmaatschappijen of veerbootmaatschappijen worden getoond. Voor Puglia moeten reizigers dit online formulier invullen en e-mailen naar de lokale gezondheidsautoriteiten in de provincie waar ze verblijven.

Volgens een rapport gepubliceerd in La Repubblica plant 80% van de Italianen deze zomer een binnenlandse vakantie. Puglia is de bestemming die mensen het meest willen bezoeken, gevolgd door Sicilië en Sardinië. Maar naarmate het reizen gestaag weer op gang komt, zijn er zorgen dat infecties opnieuw kunnen toenemen als mensen de regels voor sociale afstand niet volgen.

Om de infectiepercentages laag te houden, heeft Italië een app genaamd Immuni (immuun) gelanceerd, die registreert wanneer gebruikers via hun smartphones in de buurt van elkaar zijn. Als een persoon positief test op het virus, zal de app gezondheidsautoriteiten in staat stellen om te identificeren wie er nog meer risico lopen door contacttracering en, op zijn beurt, besmetting tegen te gaan.

Openingsbeeld: zm_photo / iStock