Je kunt nu kamperen op een onbewoond eiland

Redactie Lonely Planet
Je kunt nu kamperen op een onbewoond eiland

Heb jij altijd al eens willen verblijven op een onbewoond eiland? Het kan nu! Je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld te vliegen, want je kunt gewoon op het enige onbewoonde eiland van Nederland bivakkeren.

Eerder kon je dankzij Campspace hangend aan De Euromast slapen en je tentje opzetten in het Olympisch Stadion. Dit jaar biedt de kampeerstartup de mogelijkheid om op Nederlands enige onbewoonde eiland te verblijven. “Iedereen vliegt naar Thailand, Bali of een ander ver oord. Wij laten zien dat je in eigen land ook op een onbewoond eiland vakantie kan vieren” licht Hugo van Donselaar, de directeur van Campspace, toe. “Met ons deelplatform willen we laten zien dat een avontuur ook heel goed dichtbij huis plaats kan vinden.”

Op een steenworp afstand van het drukke centrum van Amsterdam ligt het onbewoonde forteiland Pampus. Hier geniet je van rust en ruimte en een betoverende sterrenhemel, iets wat je zeker in een stad niet ziet. Campspace biedt volledig verzorgde tenten aan inclusief diner en ontbijt. Ook zijn er deze zomer vier gelegenheden waarop je met je eigen tentje op Pampus kunt overnachten.

Wie verzekerd wil zijn van een plek op Pampus kan deze boeken via www.campspace.com/pampus. De prijs voor een overnachting varieert tussen de €39,50 en €379. Iedereen die een kampeernacht op het eiland boekt draagt bij aan de crowdfunding om het historische forteiland zelfvoorzienend te maken.

Openingsbeeld: Campspace


Volg Lonely Planet op Instagram