Je kunt nu een 18de-eeuws dorp in Zweden kopen

Redactie Lonely Planet

Ooit zin gehad om alles achter te laten en opnieuw te beginnen? Als je nog zo’n 7 miljoen euro over hebt (of een flinke groep vrienden die elkaar heel leuk vinden), kun je de problemen van de buitenwereld vergeten en je eigen dorp in Zweden kopen.

Het 18de-eeuwse dorp Sätra Brunn ligt in Västmanland en is te koop via Christie's International Real Estate, met pittoreske huizen, een hotel, een kleuterschool, een kerk en eigen bronwater. De plek werd oorspronkelijk in het begin van de 18e eeuw gesticht rond een natuurlijke bron, met het oog op het creëren van een wellnessbestemming met therapeutische baden en bronwaterbadhuizen. Inmiddels is het dorp verder ontwikkeld, maar het originele idee is nog steeds in werking en er is een restaurant, hotel en badhuis met een aangesloten spa aanwezig. Er is ook een lokaal bedrijf op het terrein dat het bronwater verwerkt in drinkflessen. Het dorp van 58 hectare heeft een eigen bos en staat erom bekend diverse evenementen te organiseren, zoals bruiloften, concerten en kerst- en nieuwjaarsfeesten.

Het dorp ligt op ongeveer een uur rijden van Stockholm en er staan charmante rode houten gebouwen. ‘De huidige eigenaren zijn nu klaar om de touwtjes uit handen te geven na een zeer verrijkende en inspirerende periode en vertrouwen zowel het leiderschap als het eigendom toe aan een stoer managementteam dat het potentieel en de charme in het dorp ziet en hopelijk deze unieke plek verder ontwikkelt als de fantastische oase die het voor zo velen is’, zeiden de eigenaren in een verklaring over de verkoop.

Meer informatie over de Sätra Brunn is beschikbaar op de officiële website, veilingdetails zijn te vinden zijn op de Christie’s International Real Estate-website.

Openingsbeeld: Christie’s International Real Estate