Japan betaalt mogelijk deel reiskosten van binnenlandse reizigers

Redactie Lonely Planet

Het Japanse Bureau voor Toerisme heeft verklaard dat de voorgestelde Go To Travel-campagne de reiskosten van binnenlandse toeristen gedeeltelijk zal financieren als een manier om het toerisme te stimuleren na de noodtoestand van het land.

Reisplannen worden door veel mensen over de wereld uitgesteld, maar landen beginnen steeds meer de beperkingen op te heffen. Een voorbeeld hiervan is Japan: het land heeft onthuld dat het via de Go To Travel-campagne binnenlandse reizen kan financieren. De campagne, die nog steeds 'in behandeling is', is gericht op het stimuleren van toerisme door te laten zien wat Japan te bieden heeft aan de mensen die daar wonen.

Aanvankelijk was gemeld dat het initiatief mogelijk ook op internationale toeristen is gericht, maar in een reeks tweets die woensdag zijn gepubliceerd, heeft de dienst voor toerisme verduidelijkt dat de campagne alleen op de binnenlandse markt is gericht.

De Japanse aanpak van de uitbraak van het coronavirus wordt als effectief beschouwd in vergelijking met andere bestemmingen, waarbij het land tot dusver 16.550 besmettingen en 820 doden heeft gemeld. Het uitstel van de Olympische Spelen heeft een grote impact gehad op de inkomsten van het land, en in combinatie met de dalende toeristenaantallen zal Japan graag stimulansen creëren om de sector een boost te geven zodra het veilig wordt geacht.

Het land heeft zojuist de noodtoestand opgeheven en de beperkingen in Tokio en het noordelijke eiland Hokkaido versoepeld.

Dit bericht is aangepast op 28 mei 2020.

Openingsbeeld: Sean Pavone / iStock