Isle of Man geeft je de mogelijkheid op een digitale detox-ervaring

Redactie Lonely Planet

Wil jij er even tussenuit en een digitale detox-ervaring meemaken? Als bezoeker aan het eiland Isle of Man in Engeland kun je nu meedoen aan het initiatief ‘Phoneboxes’, waarbij je je telefoon inlevert bij een box tijdens de aankomst op het eiland. In ruil krijg je traditionele alternatieven.

Het initiatief is ontstaan met het idee om bezoekers los te maken van de digitale wereld, zodat ze meer tijd kunnen besteden aan hun geliefden en kunnen genieten van de natuurlijke omgeving. De boxen waar je de telefoons kunt inleveren worden op specifieke landelijke retraites geplaatst op het eiland. Voor het inleveren van je telefoon krijg je in ruil een gids en kaart van Isle of Man, analoge camera, vogel- en plantenboek, verrekijker, vergrootglazen, reisdagboek, digitale detoxgids, notitieblok, ansichtkaarten met postzegels, ideeën voor reisschema-inspiratie en een pak speelkaarten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Visit Isle of Man (@visitisleofman) op

Uit onderzoek van Isle of Man bleek dat met de opkomst van moderne technologie en maatschappelijke druk, doorwerken tijdens vakanties de nieuwe norm is geworden. Meer dan de helft van de respondenten controleert regelmatig werk gerelateerde e-mails tijdens vakanties, en maar liefst 54% blijft doorwerken uit angst om achterop te raken. Daarnaast geeft één derde aan dat digitale afleiding de belangrijkste reden is waarom ze zich op vakantie niet kunnen losmaken van werkzaamheden. Voor de reisgenoten is het ook niet erg gezellig, aangezien 73% heeft gemeld dat hun humeur negatief wordt beïnvloed wanneer hun reisgenoten te veel tijd op hun telefoons doorbrengen.

Isle of Man bewijst in ieder geval dat er genoeg te doen is zonder digitale afleiding. Zo bieden ze activiteiten aan zoals paardrijden, wandelen, watersporten en wildobservaties.  ‘We willen onze bezoekers aanmoedigen om zich af te sluiten van digitale afleiding zodat ze zich kunnen losmaken van werk en sociale media, zodat ze zich kunnen concentreren op hun omgeving’ zegt Angela Byrne, hoofd van Visit Isle of Man.

Meer informatie over het boeken van deze digitale detox-ervaring vind je hier.

Openingsbeeld: tr3gi / iStock