Insta-famous Train Street in Hanoi sluit cafés

Redactie Lonely Planet
Insta-famous Train Street in Hanoi sluit cafés

Veel reizigers in Hanoi bezoeken graag de straat die bekend staat als ‘Train Street’, maar een nieuwe aanpak zorgt er in de toekomst voor dat ze misschien niet meer kunnen dineren in de cafés langs de smalle straat. 

Vietnamese autoriteiten zijn bezorgd over de straat in de oude wijk van Hanoi, waar treinen slechts enkele centimeters van gebouwen en huizen van mensen passeren. De fotogenieke straat is gebouwd in 1902 tijdens de Franse koloniale overheersing, en heeft zo’n grote aantrekkingskracht gekregen voor bezoekers die selfies maken dat een trein onlangs verplicht was om een ​​andere route te nemen omdat er te veel mensen op het spoor waren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ben Usmar (@benusmar) op

Machinist Nguyen Huu Nam vertelde de krant VN Express dat hij drie keer een noodstop moest maken op dit gedeelte van de spoorweg toen mensen zich niet van het spoort af gingen toen hij met de trein naderde. De ambtenaren zijn bezorgd over de veiligheid en het risico voor mensenlevens en hebben nu besloten dat de illegale cafés langs de straat de deuren moeten sluiten. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kevin Aujla (@kevin_aujla) op

Met zitplaatsen buiten die gevaarlijk dicht bij het spoor zijn geplaatst, trekken de cafés bezoekers aan die spectaculaire foto's van de trein willen maken. Aangezien er 15,5 miljoen mensen Vietnam in 2018 bezochten, moesten autoriteiten handelen om ervoor te zorgen dat de straat veilig is om te bezoeken. ‘Hoewel de spoorwegcafés toeristen trekken, overtreden ze in feite sommige voorschriften’, zei Ha Van Sieu, vice-voorzitter van de Vietnam National Administration of Tourism.

Openingsbeeld: trangiap / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram