Inspirerend: deze Nederlander reist de wereld rond in een elektrische auto

Redactie Lonely Planet

Een wereldreis maken; het is voor velen een mooi streven. Zo'n reis is niet eenvoudig: je moet veel plannen, het is niet altijd even duurzaam en het kost natuurlijk handen vol geld. Of toch niet? Wiebe Wakker besloot het helemaal anders aan te pakken.

De avontuurlijke Nederlander maakt een reis van Nederland naar Australië in een volledig elektrische auto. Sinds zijn vertrek in maart 2016 heeft hij zo’n 50.000 kilometer afgelegd en werd hij de eerste die met een elektrische auto het Midden-Oosten en India doorkruiste. Hiermee wil hij elektrisch vervoer en duurzame initiatieven onder de aandacht brengen. Hij gaat met mensen in gesprek over groene energie en probeert tijdens zijn reis een antwoord te vinden op de vraag: wat is duurzaamheid en hoe kunnen wij er in ons dagelijks leven mee bezig?

Om zoveel mogelijk mensen bij deze zoektocht te betrekken gaf hij thuisblijvers de mogelijkheid hem letterlijk van energie te voorzien. Zelf heeft hij geen cent op zak; zijn reis is volledig afhankelijk van de donaties van anderen in de vorm van eten, een slaapplek of stroom voor de auto. Op deze manier reisde hij al 475 dagen door 28 landen. Na zijn reis wil hij zijn bevindingen en ervaringen in een documentaire over duurzaamheid vastleggen, maar tot die tijd kun je terecht op zijn website, plugmeinproject.com, voor al zijn reisverhalen én om ‘m verder naar Australië te helpen!

Openingsbeeld: Australië, eindpunt van de reis | Foto: swissmediavision / iStock