In deze vakantielanden heb je de meeste kans op een verkeersongeluk

Gesponsord door Independer

Ga je met de auto op vakantie? Dan zit een ongeluk nog wel eens in een klein hoekje. Op de weg is namelijk niet altijd iedereen ‘een heer in het verkeer’. Denk bijvoorbeeld aan de temperamentvolle Italianen, die hun auto zomaar voor de jouwe gooien of het lastige manoeuvreren in de smalle straatjes van Spanje. Maar waar loop je nu de meeste kans op ongelukken in het verkeer? Je leest het hier. 

Meeste verkeersslachtoffers in Oostenrijk

Het is niet iets waar je je over het algemeen mee bezig houdt als je met de auto op vakantie gaat. Maar toch kan het geen kwaad om vooraf te checken hoeveel verkeersslachtoffers er vallen in het land waar je naartoe reist. Zo weet je of je extra voorzichtig moet zijn tijdens het rijden in het land. 

Zoek je deze zomer de Alpen op? Wees dan extra op je hoede in Oostenrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hier de meeste ongelukken gebeuren. Het gaat zowel om ongelukken met gewonden als fatale ongelukken. Met 42,8 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners, is dit bijna het dubbele van het Europese gemiddelde van 21,8 per 10.000 inwoners. Het is dus handig om een autoverzekering af te sluiten als je naar het Alpenland afreist.

Top vijf landen met veel verkeersslachtoffers

Oostenrijk is niet het enige vakantieland waar je op de weg op je tellen moet passen. Ook in Duitsland, Portugal, België, Turkije en Slovenië zijn er naar verhouding veel ongevallen in het verkeer. Bij onze oosterburen moet je vooral voorzichtig zijn in hoofdstad Berlijn. Hier vielen namelijk 41,9 slachtoffers per 10.000 inwoners. Bijna evenveel dus als in Oostenrijk. 

Ook de Belgische hoofdstad Brussel is met 30,4 slachtoffers per 10.000 inwoners naar verhouding gevaarlijk voor verkeersdeelnemers. Andere Europese hoofdsteden waar je uit moet kijken zijn Rome en Lissabon. In Lissabon zijn de verkeersongevallen vaak ernstig. Ga jij vakantie vieren in een Europees land en wil je weten hoeveel verkeersslachtoffers er in jouw vakantieland vallen? Kijk dan hier voor een kaart van Europa. 

Weinig verkeersslachtoffers in Nederland

Blijf je in Nederland? Dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken in het verkeer. Ons eigen kikkerlandje staat namelijk ‘slechts’ op de 23e plek en heeft relatief veilige wegen. In Nederland is het vooral verstandig een goede aanvullende pechhulp is nemen. Het veiligst ben je op de weg in Denemarken. In dit Scandinavische land waren er per 10.000 inwoners namelijk maar vijf slachtoffers. Denemarken heeft ook de veiligste hoofdstad van Europa. Ook in Warschau, Helsinki en Oslo is het relatief veilig om te rijden.

Deze content is aangeleverd door onze partner Independer. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Bibhash (knapsack.life) Banerjee/Pexels