In deze hotels krijg je korting als je je telefoon weglegt

Redactie Lonely Planet
In deze hotels krijg je korting als je je telefoon weglegt

De meeste reizigers kennen de voordelen van een digitale detox wel, je krijgt meer van de omgeving mee en hebt meer aandacht om daarvan te genieten. Toch is het daadwerkelijke wegstoppen van je smartphone soms lastiger dan we toe willen geven. Hotelketen Wyndham Grand in de Verenigde Staten introduceert voordelen voor reizigers die wel in staat zijn hun geliefde zakcomputer even los te laten. Kun jij het aan?

Wyndham Grand is bezig om quality time voor de gasten te optimaliseren door in vijf hotels telefoon-vrije zones te introduceren bij de zwembaden en in de restaurants. Volgens het bedrijf kijkt de gemiddelde Amerikaan op vakantie elke twaalf minuten naar het scherm van zijn of haar telefoon en vermindert 53% het telefoongebruik op vakantie niet of nauwelijks. De verschillende hotels van Wyndham Grand merken zelfs dat het vele telefoongebruik van gasten impact heeft op het hotel; de wifi is trager en er ontstaan opstoppingen bij het zwembad omdat er meer stoelen bij moeten worden gezet voor de mensen die liever willen swipen in plaats van zwemmen.

Tot 12 november kunnen gasten in de hotels van Wyndham Grand kiezen voor telefoonvrije zones om in aanmerking te komen voor speciale prijzen, voorzieningen en andere leuke extra’s. Denk hierbij aan exclusieve vlotten voor in het zwembad, off-menu traktaties en kans op 75.000 Wyndham Rewards punten die je later in kunt wisselen voor een heuse vakantie.

Het is ook zo verleidelijk om het thuisfront jaloers te maken met plaatjes van je vakantiebestemming... | Foto: Grinvalds / iStock

De hotelgroep werkt samen met Yondr, een bedrijf dat smartphone vrije zones creëert met gebruik van unieke telefoonhoesjes met een slotje erop, om mensen uit de verleiding te halen om even snel hun telefoon te checken. Wyndham is de eerste hotelgroep die met Yondr in zee gaat om fysieke techvrije ruimten te creëren in haar hotels.

Om van het initiatief gebruik te maken kun je inchecken bij het personeel bij de zwembaden en restaurants. Je krijgt dan een Yondr hoesje voor je telefoon dat op slot gaat in de smartphone vrije zone, je mag het hoesje echter wel zelf bij je blijven dragen. Als je je telefoon weer wilt gebruiken ga je naar het unlocking station om het hoesje met één tik te ontgrendelen.

Het smartphone-vrije aanbod is geldig in het Wyndham Grand Orlando Bonnet Creek Resort in Florida, het Wyndham Grand Clearwater Beach Resort in Florida, het Wyndham Grand Chicago Riverfront in Illinois, The Mills House in Charleston, South Carolina en Hotel Galvez & Spa in Galveston, Texas.

Meer weten over de techvrije zones? Check dan de website van Wyndham Grand.

Liever helemaal off the grid? Lees dan hier verder.

Openingsbeeld: Praetorianphoto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram