In deze Europese steden halen vegans hun hart op!

Redactie Lonely Planet
In deze Europese steden halen vegans hun hart op!

Vegans hebben tegenwoordig wereldwijd een steeds ruimere keus aan horeca-gelegenheden. In het kader daarvan is onderzoek gedaan naar de veganvriendelijkheid in Europese steden: Amsterdam komt als beste uit de bus! Gelukkig kun je op de meeste plekken plantaardige, diervrije producten vinden in de supermarkt, maar voor degene die het lastig vinden om in het buitenland uit eten te gaan maakten we dit handige overzicht.

Het onderzoek werd voltrokken door Holidu, een wereldwijde zoekmachine voor vakantiewoningen, en belicht welke steden het grootste aantal veganvriendelijke restaurants hebben per inwoner. Het goede nieuws: eigenlijk kun je in alle grote Europese steden tegenwoordig wel een goede veganistische maaltijd vinden!

In Amsterdam vind je de meeste vegan restaurants per inwoner | Foto: Deejpilot / iStock

De top 10

  1. Amsterdam
  2. Parijs
  3. Lissabon
  4. Stockholm
  5. Berlijn
  6. Kopenhagen
  7. Praag
  8. Wenen
  9. Oslo
  10. Londen

Volgens het onderzoek huist Amsterdam op elke straathoek wel een restaurant, café of bistro waar je je veganistische hart bij ophaalt, zoals vegan pannenkoek als ontbijt. De Franse keuken is legendarisch, dus het is niet vreemd dat Parijs bijna bovenaan de lijst staat- hier vind je meerdere restaurants waar je volledig vegan driegangenmenu’s kunt krijgen. De beroemde pasteís de nata van derde plek Lissabon zijn in deze stad ook krijgen vrij van dierlijke producten! Maar eigenlijk laat elke stad op de lijst zijn kenmerkende creativiteit los op de ontwikkelende (eet)wensen van local én reiziger.

Openingsbeeld: mediaphotos / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram