In 3,5 uur naar Londen met de trein; het kan binnenkort!

Redactie Lonely Planet

Misschien dacht je dat door Brexit het Verenigd Koninkrijk voortaan moeilijker te bereiken zou zijn, maar gelukkig komt er nu een rechtstreekse trein van Amsterdam en Rotterdam naar Londen!

Er is momenteel al een rechtstreekse trein van Londen naar Amsterdam, maar op de heenweg vanuit Nederland moet je nu nog overstappen op Brussel voor de paspoortcontrole, waardoor de reistijd met zo’n drie kwartier wordt verlengd. NS maakte dinsdagochtend bekend dat de rechtstreekse trein vanaf 30 april vanuit Amsterdam vertrekt en vanaf 18 mei vanuit Rotterdam.

De wens voor de rechtstreekse verbinding is er al enkele jaren, maar liep vertraging op door afspraken over beveiliging en grenscontroles. De NS heeft nu op de stations Amsterdam en Rotterdam Central eigen ‘terminals’ voor de paspoortcontrole. 

De reistijd vanaf Amsterdam Centraal naar Londen St Pacras wordt 4 uur en 10 minuten. Als je in Rotterdam opstapt ben je zelfs in nog geen 3,5 uur in de Engelse hoofdstad. Volgens de NS stoot een trip met de Eurostar per passagier 80 procent minder CO2 uit in vergelijking met een vlucht in het vliegtuig. 

Openingsbeeld: JohnnyGreig / iStock