Iconisch hotel in Singapore opnieuw open voor reserveringen

Redactie Lonely Planet
Iconisch hotel in Singapore opnieuw open voor reserveringen

Een van de meest iconische hotels ter wereld, het Raffles Hotel in Singapore, heeft eindelijk zijn deuren heropend na meer dan twee jaar van renovatie. 

Het Raffles Hotel werd ingehuldigd in 1887 en al eens eerder gerenoveerd in 1991 en is een echte landmark in het sociale landschap van Singapore. Het hotel is geliefd bij toeristen (en heeft een behoorlijk aantal beroemde gezien; van Elizabeth Taylor tot Rudyard Kipling tot Koningin Elizabeth II) en locals. Er werd al jaren gewerkt aan het restauratieplan voordat de werkzaamheden daadwerkelijk begonnen, met elke beslissing zorgvuldig goedgekeurd door de Singaporese overheid, omdat het gebouw in 1987 een Nationaal Monument werd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Raffles Hotel Singapore (@raffleshotelsingapore) op

Het doel van de restauratie was om een nieuwe manier van luxe te creëren, met behoud van de geschiedenis en traditie die het hotel in meer dan honderd jaar tijd heeft opgebouwd. Het aanbod van Raffles is vergroot, waaronder die van de hotelkamers: er zijn negen verschillende soorten suites, waaronder de nieuwe Studio Suites, Grand Hotel Suits en Presidential Suites. Ook is er een nieuwe Writers Bar, die de lange geschiedenis viert van wereldberoemde schrijvers en het Raffles Hotel, evenals drie nieuwe eetgelegenheden. 

Wil je meer weten over het heropende Raffles Hotel in Singapore, neem dan een kijkje op de officiële website

Openingsbeeld: bycostello / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram