Hotels Griekenland mogelijk vanaf 1 juli weer open

Redactie Lonely Planet
Hotels Griekenland mogelijk vanaf 1 juli weer open

Na wekenlange lockdown is Griekenland begonnen met een gefaseerde heropening van verschillende diensten in het land, met tevens het doel hotels in juli weer te openen.

Griekenland had al vroeg maatregelen getroffen voor een lockdown van het land. Deze week kregen bedrijven als kappers, bloemisten en boekhandels groen licht om weer open te gaan. Aangezien er enige vooruitgang is geboekt bij het afvlakken van de curve, heeft de premier van het land, Kyriakos Mitsotakis, gezegd dat het een mogelijkheid is dat hotels in juli kunnen worden geopend.

In gesprek met CNN zei Mitsotakis dat reizen alleen een optie zou zijn als het als veilig wordt beschouwd. Op Europees niveau zei hij dat hij reizigers zou steunen om een ​​antilichaam- of PCR-test te krijgen voordat ze in Griekenland aankomen, en benadrukte dat als toerisme inderdaad mogelijk is, reizigers erop moeten worden voorbereid dat hun ervaring heel anders zal zijn. ‘Meer sociale afstand, misschien geen bars open en geen drukte op straat, maar je kunt nog steeds een fantastische ervaring opdoen in Griekenland, mits de wereldwijde epidemie op een neerwaarts pad komt.’ De premier zei verder dat Griekenland in het beste geval op 1 juli weer wordt geopend en dat ze zich daarop voorbereiden. Het plan vereist dat er protocollen worden opgesteld met betrekking tot luchtvaartmaatschappijen.

Zoals vele landen over de hele wereld, is de herstellende economie van Griekenland zwaar getroffen door het verlies van toerisme. Mitsotakis was echter optimistisch en vertelde CNN dat hij hoopte dat het ergste voor het land voorbij is.

Openingsbeeld: Olga_Gavrilova / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram